• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ФАО призначила нового координатора програм в Україні

    Опубликовано: 2019-09-27 08:55:44

    Мара Лопес, громадянка Португалії, нещодавно була представлена на посаді нового координатора програм ФАО в Україні. Вона замінила на цій посаді Хушніда Саттарова, який працював тут протягом останнього року.

    Мара вивчала міжнародні відносини та здобула два ступені магістра – в галузі управління сталого розвитку та в галузі політичних і міжнародних наук. З 2012 року вона працювала над розвитком та стабілізацією громад з різними неурядовими організаціями в Гвінеї-Біссау, з Організацією Об'єднаних Націй у Центральноафриканській Республіці та у Південному Судані.

    Вона приєдналася до ФАО у Південному Судані в березні 2018 року та працювала там як фахівець з виконання програм, заступник координатора реагування на надзвичайні ситуації, керівник підрозділу підтримки польових офісів. Мара має широкий досвід роботи в галузі сільського господарства та соціального захисту, зокрема в підтримці економічного відновлення постраждалого від кризи населення та посилення стійкості сільських громад.

    Так як сільське господарство є провідним фактором економічного розвитку України, робота ФАО тут зосереджена на 4 пріоритетних напрямках:

    діловий клімат та правозастосування; профілактика, контроль та нагляд за транскордонними хворобами тварин; адаптація чинного законодавства до міжнародних вимог та вимог ЄС;
    земельна реформа та продовольча безпека;
    розвиток ланцюжків доданої вартості агропродуктів та покращення доступу на міжнародні ринки;
    навколишнє середовище та управління природними ресурсами.

    Мара Лопес допоможе новому українському уряду підготувати та підписати Рамкову програму співробітництва ФАО на 2020-2022 роки. Команда продовжуватиме працювати над проектами, спрямованими на популяризацію сталого ведення сільського господарства та відновлення деградованих ландшафтів у лісостеповій та степовій зонах України, підтримку економічного відновлення мікро-, малого та середнього сільськогосподарського бізнесу на підконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей, підвищення обізнаності щодо антимікробної резистентності, викорінення продовольчої небезпеки та всіх форм неправильного харчування.

    Діяльність у рамках цих проектів ФАО сприяє досягненню 1, 2, 8 та 15 Цілей сталого розвитку.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.