• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Плавця-рекордсмена, який перепливає Дніпро з півночі на південь, підтримали українські аграрії

    Опубликовано: 2019-09-02 08:36:34

    Український плавець Михайло Романишин бере участь в безпрецедентній спортивній акції, перепливаючи Дніпро з півночі на південь. 30 серпня 2019 р. відомий спортсмен прибув в м Дніпро.
    В ході спортивної акції, покликаної звернути увагу на погіршення екологічного стану Дніпра, Михайло Романишин долає українську частину Дніпра від кордону з Білорусією і до місця впадання річки в Чорне море. На шляху до фінальної точки Михайло зупинився в м Дніпро, де зустрівся, в тому числі і з українськими аграріями. Вітчизняні аграрії в особі агрохолдингу KSG Agrо і БФ «Майбутнє» Сергія Касьянова, підтримали акцію наданням спонсорської допомоги.
    «Нам, дніпрянам, дуже зрозумілі цілі та завдання спортивної акції Михайла Романишина, покликаної звернути увагу на екологічний стан нашого національного надбання - великої річки Дніпро, - зазначив голова Ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов під час церемонії зустрічі Михайла Романишина в Дніпрі 30 серпня 2019 р . - Екологія Дніпра, в повному розумінні цього слова визначає майбутнє Дніпропетровщини, і безпосередньо впливає на здоров'я наших земляків».
    За словами присутнього на церемонії зустрічі спортсмена в Дніпрі народного депутата України Сергія Демченка, одна з найбільш серйозних екологічних загроз для Дніпропетровського регіону - потрапляння забруднених стоків у води Дніпра. «Дуже важливо, що своєю акцією Михайло Романишин захищає Дніпро від екологічної катастрофи. В даний час очисними спорудами в області не обладнані більше третини джерел шкідливих відходів, - коментує Сергій Демченко, - Ситуація більш ніж загрозлива, оскільки, за міжнародними стандартами, Дніпропетровщина й так має дуже низький показник водних запасів».
    Заплив стартував 5 серпня 2019 року в селі Страхолісся Київської області. До висадки в Дніпрі український плавець подолав 580 км і до фінішу в м.Херсоні йому доведеться пропливти ще близько 330 км. Згідно з попередньою програми запливу, розрахованою на фініш 12-15 вересня 2019 р., М.Романишин щодня долає близько 30 км та пливе близько 12 годин.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.