• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Китай знайшов спосіб заробити на АЧС

    Опубликовано: 2019-08-30 17:00:43

    У кінці минулого тижня китайські чиновники оголосили про збільшення мита на свинину та яловичину зі США на 10%. Про це пише euromeatnews, передає УНН.

    Нові мита набудуть чинності з 1 вересня поточного року, і будуть додані до вже існуючого тарифу на ввезення американського продукту - 62%.

    Видання, з посиланням на офіційні джерела в Пекіні, повідомило, що збільшення мита, по-перше, є ударом у відповідь Китаю в американо-китайській торговельній війни. Ця інформація викликала стурбованість у галузевих асоціацій США.

    "Торговельні суперечки між країнами не дають американським виробникам свинини скористатися унікальним шансом", - йдеться в повідомленні.

    По-друге, в Китаї не вщухає африканська чума свиней (АЧС). Епідемія виснажує внутрішнє виробництво продукту, і Китай змушений збільшувати імпорт свинини та яловичини на постійній основі, перебуваючи в безперервному пошуку додаткових джерел надходження продукту.

    Нагадаємо, в Україні досі немає національної програми боротьби з вірусом АЧС. А цього року в різних областях нашої країни було зафіксовано вже більш ніж 40 спалахів хвороби.

    За словами Сергія Тригубенка, одним із найбільш ефективних способів мінімізації збитків вітчизняного свинарства від АЧС є страхування, якого в Україні на сьогодні немає.

    У МЕРТ із такою пропозицією згодні і ще минулого року обіцяли розробити відповідний механізм страхування українських фермерів. Однак, досі цього зроблено не було.

    Петро Івасюк

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.