• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нещодавно відкрите представництво УСПП-Чехія заводить в Україну конкретні бізнес-проекти

    Опубликовано: 2019-08-30 08:40:49

    Представництво Українського союзу промисловців і підприємців в Чехії (далі – УСПП-Чехія) за кілька місяців своєї роботи налагодило контакт із промисловими колами  Південно-Моравського краю, міста Брно та інших індустріальних центрів цієї країни. Його керівник – підприємець Георгій Ніколаєв – організував візит представників низки машинобудівних і металургійних компаній Чехії  до м.Дніпро, а також української столиці. У Києві чеські промисловці зустрілися із керівництвом УСПП та його президентом Анатолієм Кінахом.

    У складі партнерської делегації – директор компанії «Strojírny a stavby Třinec» Мирослав Коварик. Його фірма, що є частиною великого машинобудівного і металургійного холдингу в Чехії, зацікавлена в налагоджені партнерства із українськими металургами. Пан Коварик та його колеги за сприяння УСПП-Чехія зустрілися  в Дніпрі із можливими  партнерами та оглянули їх  потужності. «Strojírny a stavby Třinec» розглядає можливість виробничої кооперації,  відкриття індустріального  майданчика  в Україні.

    Також, як розповів Г.Ніколаєв, чеські підприємці потребують партнерів у машинобудівної сфері. Зокрема, в їх планах – виробництво вантажних безпілотників з відповідним інвестуванням.  Якщо знайдеться зацікавлена сторона, виробничий  процес може розпочатися вже найближчим часом.

    «Досвід Чехії в сфері індустріального, інвестиційно-інноваційного розвитку є дуже  важливим: країна має тут сучасний прорив. 32% її ВВП складає промисловість, в тому числі  інноваційна. В Україні, що має не менш гідний потенціал, поки відсутні  програми індустріального розвитку, натомість вона  слідує  небезпечному тренду скочування в бік сировинної економіки. Співробітництво із Чехією може стати одним із кроків з розвитку українського промислового сектору та  експорту», – підкреслив очільник УСПП.

    У жовтні 2019 року у м.Брно відбудеться міжнародна машинобудівна виставка, участь в якій візьме делегація УСПП, в в тому числі –  підприємці із Дніпра та Львова. До речи, на виставці на стенді представництва УСПП-Чехія готується спеціальний українській день. 

    Вже наступного місяця після цього – у листопаді – запланований візит чеської делегації в Україну, де буде представлене широке коло бізнесу – переробна, машинобудівна, інноваційна промисловість тощо.

    Нагадаємо, представництво УСПП-Чехія розпочало свою роботу наприкінці травня 2019 року. За цей час воно встигло поширити інформацію про  можливості і потенціал українського бізнесу і промисловості в Південній Моравії та Брно, налагодити зв’язки із Посольством України в Чехії та скоординувати свої дії  з дипломатами. Окрім того, розпочалася співпраця з університетом м.Брно  – зараз розглядаються  кілька конкретних проектів, до реалізації яких можуть підключитися  українські та чеські бізнесмени та науковці.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.