• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • АЧС: поголів'я свиней у Китаї скоротилося на третину

    Опубликовано: 2019-08-27 16:30:32

    У результаті розповсюдження африканської чуми свиней (АЧС) поголів'я свиней у Китаї скоротилося на 32,2% у порівнянні з аналогічним місяцем 2018 року. Про це повідомляє міністерство сільського господарства КНР, пише Reuters, передає УНН.

    "Поголів'я свиней ще не досягло найнижчого рівня. У другому півріччі воно ще більше впаде", - коментує старший аналітик офіційного Національного інформаційного центру по зернових і олійних культурах Чжан Лівей.

    Нагадується, що спалах АЧС у Китаї був уперше зафіксований у серпні 2018 року.

    "Вірус не оминув жодної провінцію країни", - йдеться в повідомленні.

    В Україні вірус не вщухає з 2012 року. Тільки з початку 2019 року було зафіксовано вже майже 40 спалахів захворювання. У минулому році їх кількість досягла 145. Вірус проник в усі регіони нашої країни.

    За словами Сергія Тригубенка, боротися з вірусом нашій країні заважають кілька факторів: нескінченний процес реформування Держпродспоживслужби і недолік компетентних кадрів.

    Ба більше, в Україні фермери масово приховують АЧС, впевнений експерт Микола Бабенко. Причина тому - колосальні матеріальні збитки, які держава не в змозі компенсувати свинарям.

    Петро Івасюк

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.