• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експорт вітчизняної курятини у 4 рази перевищив імпорт закордонної

    Опубликовано: 2019-08-01 18:00:26

    В Україні експорт м'яса птиці і субпродуктів перевищує імпорт майже в чотири рази. Про це повідомляють аналітики Pro-Consulting, посилаючись на дані Державної фіскальної служби України, передає УНН.

    Уточнюється, що в січні-червні Україна експортувала 211 тис. тонн м'яса птиці, у той час як імпорт продукту склав 60 тис. тонн. На 307 млн дол. і 24 млн дол. відповідно.

    "Причиною зростання експорту курятини в ЄС є високий рівень якості української продукції, а також зростання внутрішнього виробництва", - пояснюють аналітики.

    У Pro-Consulting нагадали, що сьогодні Україна займає 6 місце в рейтингу експортерів курятини.

    "Так, найбільші обсяги експортних поставок припали на жовтень і листопад, після чого імпорт української продукції знизився, що пов'язано з маркетинговою політикою найбільшого постачальника", - йдеться в повідомленні.

    Нагадаємо, найбільшим виробником і експортером курятини в Україні є компанія "Миронівський хлібопродукт" (ТМ Наша Ряба). Частка МХП в загальному експорті країни - 88%. МХП - одна з двох українських компаній, чия продукція допущена до країн ЄС.

    За прогнозами німецьких експертів, в 2019-м Україна збільшить показники експорту курятини до 350 тис. тонн, випередивши, при цьому, Росію, Білорусь і Канаду.

    Ірина Макаренко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.