• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна щодоби збільшує імпорт електроенергії, що працює на зниження ціни на ринку - Кістіон

    Опубликовано: 2019-07-11 17:30:15

    Після запуску нового ринку електроенергії щодоби збільшується її імпорт, що впливає на зниження цін на ринку. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон, передає УНН.

    "10 днів український енергоринок працює за новими лібералізованими правилами. Фіксуємо щодобове збільшення імпорту - сьогодні це вже 1,5 тис. Мвт годин електроенергії в Бурштинському енергоострові. Це працює на зниження ціни на ринку "на добу наперед", - написав Кістіон.

    На думку віце-прем’єра, запроваджена урядом енергореформа є наймасштабнішою з часів української незалежності.

    Нагадаємо, 1 липня запрацював новий ринок електроенергії, відповідно до ухваленого у 2017 році Верховною Радою ЗУ "Про ринок електричної енергії". Згідно з законом, нова модель передбачає запровадження таких сегментів як ринок двосторонніх договорів, ринок "на добу наперед", внутрішньодобовий ринок, балансуючий ринок.

    Запровадження ринку електроенергії відкрило можливості для її імпорту. 1 липня Україна вперше в історії здійснила імпорт електроенергії з ЄС.

    Ольга Петрів

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.