• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У 25 українських школах пропілотують нову програму соціального, емоційного та етичного навчання - Гриневич

    Опубликовано: 2019-07-08 16:30:39

    Одну з програм, яка пропонує сучасні підходи для соціального, емоційного та етичного навчання — SEE Learning, пілотуватимуть вже цьогоріч у 25 школах України. Про це розповіла очільниця міністерства освіти і науки (МОН) України Лілія Гриневич, 7 липня 2019 року, в межах V Національної (не)конференції EdCamp Ukraine, передає УНН із посиланням на прес-службу МОН.

    “Зараз на EdCamp Україна презентують новітню програму соціального, емоційного та етичного навчання для школярів. Вона буде пропілотована в 25 школах України. Сьогодні навіть будуть представлені для вчителів перші уроки такої програми. Нашим вчителям потрібно навчитися в якийсь спосіб поряд зі знаннями та вміннями формувати в наших молодих людей ті цінності, які допоможуть їм самореалізуватися й бути щасливими”, — зазначила Лілія Гриневич. Вона підкреслила, що пілотування допоможе виокремити найбільш успішні практики, які мають бути поширені на всі українські школи.

    “Завдяки гнучкості програми її можна практикувати як у межах окремого предмета, так у контексті інших уроків чи на позакласних заняттях. Тобто застосування програми жодним чином не порушить навчальний процес”, — йдеться у повідомленні прес-служби МОН.

    Зокрема, повідомляється, що плануються доповнення у навчальні матеріали кращими українськими напрацюваннями з теми емоційного та соціального навчання.

    У прес-службі МОН повідомили, що наразі невідомо які саме школи війдйдуть для реалізації проекту, це безпосередньо вирішать у межах конкурсного відбору після Національної (не)конференції EdCamp Ukraine 2019. “Але принцип такий: один регіон — одна школа”, — зазначають у МОН.

    “Це 20-40-хвилинні заняття, поділені на сім розділів. Для кожної вікової групи уже створено понад 40 уроків, яких вистачить на рік-два роботи. Вони містять чіткі методичні інструкції та прості, іноді ігрові, завдання для класу, на підготовку до яких педагогу потрібно менш як півгодини. У серпні завершиться відбір, а восени почнеться навчання педагогів”, — повідомив радник Міністра освіти і науки Олександр Елькін.

    Нагадаємо, раніше міністерка освіти і науки Лілія Гриневич заявила, що в Україні потрібно створювати опорні школи та розвивати позашкілля. За її словами, дослідження показують, що це суттєво впливає на успіхи дітей вже в початковій школі.

    Ілля Нежигай

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.