• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінпаливенерго підбило підсумки роботи галузі за січень

    Опубликовано: 2006-02-17 10:30:00

    Сьогодні у Міністерстві палива та енергетики України відбулася селекторна нарада, присвячена підсумкам роботи паливно-енергетичного комплексу за січень нинішнього року.

    Під час наради Міністр палива та енергетики України І. Плачков зауважив, що цьогоріч в умовах різкого зниження температури повітря до досі небачених величин – мінус 30 і більше градусів! - навантаження в об’єднаній енергосистемі України (ОЕС) практично забезпечувалося максимальним складом обладнання АЕС, ТЕС і ГЕС, споживачі України безперебійно і якісно забезпечувались теплом і електроенергією, природним газом.

    Керівник галузі особливо відзначив колегіальне рішення Мінпаливенерго стосовно створення надійних запасів вугілля на складах теплоелектростанцій. Так, на початок опалювального сезону запаси вугілля на складах теплових електростанцій зросли до рекордної величини - 3,5 млн. тонн! „Це було стратегічне, далекоглядне і єдино правильне рішення. Час показав: в умовах лютих січневих морозів, відчутного зменшення поставок газу споживачам України створені запаси вугілля виявилися як ніколи доречними, тож теплові електростанції змогли скористатися понаднормовими обсягами вугілля для виробітку зростаючих потреб в електроенергії”, - зауважив Міністр.

    За умов різкого збільшення споживання електроенергії на 7,6 відсотка (до 18,0 млрд. кВт-г) її виробництво в січні зросло у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 7 відсотків - до 18,7 млрд. кВт-г.

    Водночас зросли обсяги споживання природного газу на 17,8 відсотка у порівнянні з відповідним минулорічним періодом. У цих умовах теплові електростанції зменшили його споживання із 15 млн. куб. м. до 8,6 млн. куб. м. на добу, надаючи при цьому перевагу вугіллю вітчизняного видобутку.

    Наразі, за словами Міністра, в умовах все ще низьких температур здійснюється оперативний контроль за безперебійним забезпеченням енергоресурсами споживачів України. Об’єднана енергосистема України працює стабільно і прогнозовано. Незважаючи на пікові навантаження на електричні мережі, завдяки систематичним профілактичним заходам Держенергонагляду оперативно вдається уникати аварій та знеструмлення міст і сіл. Діючі запаси вугілля на складах ТЕС дають можливість тепловим електростанціям працювати відповідно до вимог об’єднаної енергосистеми України.

    Міністерство палива та енергетики України






    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.