• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вперше в Україні запроваджується єдина система соціального захисту бездомних громадян

    Опубликовано: 2006-02-16 15:19:00

    З 1 січня 2006 року вступив у дію Закон України „Про основи соціального захисту бездомних громадян та безпритульних дітей”, яким визначено ключові напрямки роботи з бездомними громадянами з метою запобігання розвитку бездомності та злочинності, забезпечення правового регулювання відносин у суспільстві, спрямованих на реалізацію бездомними громадянами прав і свобод, передбачених Конституцією України.

    9-10 лютого у Чернівцях відбулась Всеукраїнська конференція „Найкращі практики співпраці між державними структурами та недержавними організаціями на місцевому рівні задля розв’язання проблем бездомних громадян: досвід м. Києва та м. Чернівці”. У конференції взяли участь представники Міністерства праці та соціальної політики України, місцевих органів праці та соціального захисту населення, громадських організацій („Народна допомога” м. Чернівці, „Ковчег” м. Одеса, Український фонд соціальних інвестицій тощо), міжнародних проектів держав Австрії та Нідерландів.

    Учасники конференції ознайомилися з основними напрямками соціальної політики держави, які спрямовані на захист бездомних громадян, а також проаналізували міжнародний досвід утворення національної стратегії подолання бездомності, досвід щодо організації роботи з цією категорією населення у м. Києві та м. Чернівці, діяльність міжнародних проектів у цих містах.

    У 2005 році Мінпраці спільно з відповідними громадськими організаціями та міжнародними проектами держав Австрії і Нідерландів визначило триступеневу модель (будинок нічного перебування — центр реінтеграції — соціальний готель) здійснення реінтеграції бездомних, розробило проекти нормативно-правових актів щодо реалізації цієї моделі в областях. Соціальну адаптацію та реінтеграцію цих категорій громадян здійснюватимуть соціальні служби як державних так і недержавних установ та організацій.

    Слід зазначити, що до цього часу в Україні не існувало єдиної системи з розвинутою мережею закладів соціального захисту бездомних громадян.

    Інф. Прес-служба Міністерства  праці  та  соціальної  політики  України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.