• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Податкове роз’яснення про застосування норм статті 48 Закону України „Про Державний бюджет України на 2006 рік”

    Опубликовано: 2006-02-16 09:22:00

    13 лютого 2006 року наказом Державної податкової адміністрації України №66 внесено зміни до наказу ДПА України від 12.03.04 №134 „Про затвердження податкового роз’яснення щодо застосування норм статті 49 Закону України „Про Державний бюджет України на 2005 рік”.

    Зміни до податкового роз’яснення внесені з метою забезпечення однозначного трактування положення статті 48 Закону України „Про Державний бюджет України на 2006 рік”. Відповідно до норм цієї статті у разі зміни юридичної адреси суб’єктів підприємницької діяльності – платників податків, сплата визначених законодавством  податків і зборів (обов’язкових платежів) після реєстрації здійснюється за місцем попередньої реєстрації до закінчення поточного бюджетного періоду. Зміни та доповнення вносяться до Податкового роз’яснення щодо застосування аналогічних норм, запроваджених Законом України „Про Державний бюджет України на 2005 рік”.

     У зв’язку з цим, у тексті і заголовку податкового роз’яснення, що було затверджене наказом ДПА України від 12.03.04 №134 зі змінами і доповненнями, замінено слова і цифри „стаття 49 Закону України „Про Державний бюджет України на 2005 рік” у всіх відмінках на слова і цифри „стаття 48 Закону України „Про Державний бюджет України на 2006 рік”.

    Крім того, доповнено перелік платників податків, на яких не поширюється дія статті 48 Закону. Це платники податків, які змінили місцезнаходження (місце проживання) не з власної ініціативи, а у зв’язку з проведенням адміністративно-територіальної реформи (поділу/злиття адміністративних районів), зміною назв вулиць, меж адміністративних районів тощо без фактичної зміни місць розташування платника податків.   

    Також доповнено положення податкового роз’яснення щодо дій органів державної податкової служби у разі зміни юридичної адреси суб’єктів підприємницької діяльності до закінчення поточного бюджетного періоду.

    Нагадаємо, що порядок обліку платників податків визначено Інструкцією про порядок обліку платників податків, затвердженої наказом ДПА України від 19.02.98 №80 (в редакції наказу ДПА України від 17.11.98 №552).

    Платники податків, які з 15 по 31 грудня 2006 року здійснили реєстрацію зміни свого місцезнаходження (місця проживання), пов’язаної зі зміною адміністративного району, знімаються з обліку у порядку, зазначеному пунктом 8 Інструкції, в місячний термін з дня надходження хоча б одного з документів, необхідних для початку процедури зняття з обліку/взяття на облік, але не раніше 1 січня 2007 року, якщо відсутні обставини, за яких термін перебування платника на обліку повинен бути подовжений.

     Наказ ДПА України від 13.02.06 №66 „Про внесення змін до наказу ДПА України від 12.03.2004 №134 „Про затвердження податкового роз’яснення щодо застосування норм статті 49 Закону України „Про Державний бюджет України на 2005 рік” розміщено на веб-сайті ДПА України  www.sta.gov.ua та буде опубліковано у виданнях “Вісник податкової служби України” та “Податковий, банківський, митний КОНСУЛЬТАНТ”.             

    Департамент інформаційної політики та масово-роз’яснювальної роботи ДПАУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.