• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чверть росіян не може дозволити собі купити м'ясо - дослідження

    Опубликовано: 2019-05-21 17:30:00

    Протягом останніх шести місяців на продуктах харчування економили 39% росіян. Про це свідчать дані російської організації "ФОМ", що займається проведенням соціологічних досліджень, передає УНН.

    “39% росіян в останні півроку стали економити на продуктах харчування більше, ніж раніше; 2% — навпаки, послабили режим економії; в сім’ях 52% опитаних нічого в цьому відношенні не змінювалося”, — йдеться в повідомленні.

    При цьому, 34% респондентів зізналися, що стали купувати продукти харчування більш дешевих марок, 22% опитаних і зовсім відмовилися від покупки деяких продуктів, 19% — стали рідше ходити за продуктами харчування.

    Також, за даними соціологів, найбільше росіяни стали економити при купівлі м’яса — 24%, сиру та ковбас — 18%, риби і морепродуктів — 18%, фруктів — 14%, кондитерських виробів — 10%. Найменше — при покупці круп (2%), цукру і солі (3%), хліба (4%).

    Тільки 1% росіян почав купувати продукти харчування більш дорогих марок.

    Пыд час дослідження було опитано 1500 респондентів — громадян РФ у віці 18 років і старше. Були опитані представники 104 населених пунктів РФ.

    Як повідомляв УНН, в Україні за 5 років соціальні продукти подорожчали в три рази.

    У червні 2017 року Кабмін скасував державне цінове регулювання на соціальні продукти. І, за словами депутата Сергія Тригубенка, саме це рішення, не в останню чергу, спровокувало зростання цін. Такий крок уряду політик назвав передчасним.

    “У минулому році, наприклад, подорожчало 45% соціального асортименту продуктів, а сьогодні 41% українців економить на харчуванні.

    Вважаю це прямим наслідком відмови КМУ від держрегулювання цін на соціальні продукти і ще раз зазначу передчасність такого рішення”, — прокоментував Тригубенко.

    Ірина Макаренко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.