• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Швейцарці на референдумі підтримали жорсткий закон про зброю

    Опубликовано: 2019-05-20 18:00:49

    Референдум щодо жорсткіших правил володіння напівавтоматичною зброєю відбувся в неділю, 19 травня, в Швейцарії. Згідно з екзит-полами та попередніми результатами, приблизно дві третини швейцарців підтримали реформу, повідомляє агентство AFP, передає УНН.

    Уряд Швейцарії попереджав громадян, що нові, жорсткіші правила володіння напівавтоматичною зброєю є важливими для збереження угод з Європейським Союзом, зокрема для подальшої участі країни в Шенгенській зоні. Проти реформи, однак, виступило Стрілецьке об’єднання Швейцарії, яке зібрало достатньо підписів, щоб провести референдум.

    Європейський Союз змінив правила володіння зброєю два роки тому — після серії терористичних актів на території ЄС у 2015 році. Під заборону потрапили деякі види напівавтоматичної зброї, зокрема штурмові гвинтівки, які в Швейцарії залишалися доступними. Згідно із новим швейцарським законом про зброю, напівавтоматична зброя з великим магазином також буде заборонена.

    Нагадаємо, що швейцарці-чоловіки віком від 18 до 30 років повинні пройти військову службу, а після її завершення їм дозволено зберігати вдома видану їм зброю. Кількість зброї на руках цивільного населення оцінюють у 2,3 мільйона одиниць, або три одиниці на десять жителів країни.

    Раніше УНН детально описав суть цього референдуму та чому він набрав такий публічний резонанс.

    Ілля Нежигай

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.