• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рятувальники Київщини підбили підсумки

    Опубликовано: 2006-02-15 09:49:00

    14 лютого в Головному управлінні МНС у Київській області, де начальником полковник внутрішньої служби Віктор Гвоздь, відбулося підбиття підсумків роботи за 2005 рік. Цей період для рятувальників області був дуже непростим. Триває процес реформування, виникають нові завдання, нові проблеми тощо. У своєму виступі керівник регіонального управління МНС дуже критично  поставився до діяльності всіх служб і підпорядкованих  підрозділів. Адже в області торік зареєстрована 1891 пожежа проти 1173 у 2004 році, на яких загинули 216 людей проти 123 у минулому році, а матеріальні збитки становлять більше 6 мільйонів гривень. Значне зростання кількості пожеж і загибелі людей на них спостерігається в житловому секторі. Причому здебільшого гинуть особи похилого віку, і такі, що ніде не працюють, або ті, що зловживають спиртним. Внаслідок надзвичайних ситуацій  загинули 28 чоловік (у тому числі 1 дитина), постраждали 34 (з них 10 дітей). Через необережне поводження на водних об’єктах області потонули 109 чоловік (з них 4 дитини), врятовані – 14 (1 дитина). Але дуже багато у рятувальників Київщини і здобутків, які не можна  не відмітити. Створені та комплектуються навчально-методичний центр, радіаційна та хімічна групи. А головним завданням на поточний рік залишається завершення створення оперативно-рятувальної служби відповідно до державної програми, затвердженої Указом Президента України.

    Минулого року на пожежах в області врятовані 134 людських життя, а матеріальних цінностей на суму 53 мільйони гривень, сотні будівель та споруд, група піротехнічних робіт знешкодила 329 боєприпасів, серед яких 81 артилерійський снаряд, 199 мінометних мін, 17 гранат, 32 авіабомби, що становили реальну загрозу населенню. У зв’язку з реформуванням аграрного сектору дуже важливим і актуальним є питання збереження пожежної охорони на селі. Адже саме сільські пожежники першими приходять на допомогу до прибуття основних підрозділів. На даний час організоване цілодобове чергування на пожежній та пристосованій  техніці в 212  СПК, ПСО, ДПД. Працівниками наглядово-профілактичного блоку здійснені перевірки всіх новобудов області – всього їх 1551. Особлива увага при цьому приділяється будівництву будинків підвищеної поверховості, в тому числі забезпеченню населених пунктів спеціальною пожежною технікою.

    Підрозділи Головного облуправління брали активну участь у спільних навчаннях, які проводились антитерористичним центром СБУ на території ДМА „Бориспіль”, Київській ГЕС, а також Тернопільській ТЕС у місті Українка. Підготовлені та проведені командно-штабні навчання з гасіння лісових пожеж у зоні відчуження Чорнобильської АЕС, тактичні навчання з відпрацювання злагодженості дій з аварійно-рятувальними службами щодо рятування людей, матеріальних цінностей та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спільно з управлінням інженерних військ ЗСУ проведені навчання на військових складах у Рокитнянському районі. Брали участь у Всеукраїнських змаганнях „Школа безпеки”, що проходили у Львові, а також проведені обласні семінари-змагання юних рятувальників  „Школа безпеки – 2005”.

    Дуже велика увага на Київщині приділяється розв’язанню питань забезпечення житлом інвалідів та ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Для цього планується завершення будівництва всіх тих житлових будинків, які десятиріччя до цього перебували в числі „довгобудів”. Крім того, на контролі  постійно перебувають проблеми погашення заборгованості перед чорнобильцями з різного виду  соціальних  виплат, відселення самоселів з зони радіоактивного забруднення.

    Інф. Урядовий портал

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.