• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Переконливий спіч

    Опубликовано: 2006-02-10 10:07:00

    Президентське послання направлено на зняття напруги та на консолідацію суспільства. Це спроба зняти напругу, і не тільки на політичному рівні. Власне, що я хотів почути, я почув у виступі глави держави. Що не почув, то почитаю у його виступі. Або у кращому випадку в робочому порядку все дізнаємось. Це по-перше....

     По-друге. Президент політик, і він говорить все те, що має сказати. Говорить правильно. Говорить в чомусь переконливо, в чомусь - менш, але в будь-якому разі він говорить те, що хочуть почути від нього люди. А практика державного управління підтвердить сутність сказаного: так воно є, так буде чи ні?

    У цілому президентські міркування щодо політичної реформи є позитивні, і їх треба розуміти. Так само, як і його пропозицію щодо інноваційного розвитку виробництва. Більш широке використання науки і освіти.

    Щодо питання проведення референдуму зі внесенням змін до Конституції. Як суб’єкт законодавчої ініціативи, він має на це право. Але треба розуміти, що не все так просто.

    Звичайно, міркування щодо нового проекту Конституції можна брати до уваги. Але потрібно пам’ятати: суб’єктом змін до основного закону виступає Верховна Рада, і все залежатиме від складу парламенту. Якісь штучно створені комісії можуть використовуватись будь-яким суб’єктом законодавчих змін і не більше.

    Вкотре висловлю власну точку зору: сьогодні відсутні підстави робити ревізію діючої Конституції. А те, що потрібно удосконалювати Основний закон – не викликає сумнів. Як не викликають сумнівів думки президента щодо посилення функції місцевих органів влади, самоврядування зокрема. Це передбачено відповідним законопроектом і буде робитися обов’язково. І насамкінець. Особливість Конституції як основного закону полягає в тому, що представники влади – президент, міністри, народні депутати – змінюються, а держава існує. І це треба взяти за основу.

    Автор: Олександр МОРОЗ, лідер СПУ

    Инф. газета "ДЕЛО"

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.