• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Внесено зміни до Переліку лікарських засобів та виробів медичного призначення, операції з продажу яких звільняються від обкладання ПДВ

    Опубликовано: 2006-02-08 17:51:00

    Державна податкова адміністрація України  розмістила на власному веб-сайті (www.sta.gov.ua) лист від 02.02.06 №1923/7/16-1417 „Про застосування пільгового режиму оподаткування”, яким доводить до відома підпорядкованих податкових органів та платників податків постанову Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2005 року №1303 „Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 грудня 2003 року №1949”.

    Цією постановою внесено зміни до Переліку лікарських засобів та виробів медичного призначення, операції з продажу яких звільняються від обкладання податком на додану вартість, що був затверджений постановою Кабінету Міністрів України 17 грудня 2003 року №1949.

    Зокрема, розширено перелік лікарських засобів та виробів медичного призначення, на операції з продажу яких поширюється пільговий режим оподаткування ПДВ, встановлений підпунктом 5.1.7 пункту 5.1 статті 5 Закону України „Про податок на додану вартість”.

    Платникам податку на додану вартість слід звернути особливу увагу на те, що:

    - до переліку включено ряд лікарських засобів та виробів медичного призначення за новими товарними кодами УКТ ЗЕД, більшість операцій з яких звільнена від оподаткування за наявності документального підтвердження їх медичного використання;

    - по окремих позиціях переліку виключено позначку „**”, яка означала, що пільга надавалась лише по операціях із закупівлі виробів медичного призначення за кошти державного та місцевого бюджетів. Тобто поширено пільгу з ПДВ на зазначені товари незалежно від того, за які кошти (бюджетні чи власні)  вони будуть придбані; 

    - по окремих позиціях переліку виключено обмеження щодо надання пільг тільки при реалізації закладам охорони здоров’я, тобто пільга надається незалежно від статусу покупця.

    Разом з тим необхідно пам’ятати, що лікарські засоби, по операціях з продажу яких застосовується пільга по ПДВ, повинні бути занесені до Державного реєстру лікарських засобів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 2004 року №411.

    По операціях з реалізації лікарських засобів та виробів медичного призначення, які в переліку відмічені позначкою „*”, пільга надається лише за умови наявності документального підтвердження щодо їх медичного використання. А по виробах, відмічених позначкою „**”, пільга надається при закупівлі їх тільки за кошти державного та місцевого бюджетів.

    Департамент інформаційної політики та масово-роз’яснювальної роботи ДПАУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.