• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дніпропетровська область входить у число кращих за рівнем зайнятості населення

    Опубликовано: 2006-02-07 17:59:00

    У 2005 році на ринку праці Дніпропетровщини спостерігалися позитивні тенденції, які проявлялися у стабільному зростанні показників зайнятості. Область входить у число кращих за рівнем зайнятості населення, який складає 58,6%, тоді як середній показник по Україні – 57,9%. Динаміка рівня безробіття за методологією Міжнародної організації праці також позитивна і становить 5,3% (по Україні відповідно – 7%). Це обумовлено стабілізацією розвитку більшості регіонів та активізацією розвитку підприємництва.

    З метою вирішення проблем безробіття в області протягом 2005 року забезпечувалася реалізація заходів Державної та обласної програм зайнятості населення, щомісячно проводився моніторинг щодо стану ринку праці. Обласна служба зайнятості взяла курс на зміцнення взаємодії з роботодавцями, що дало можливість збільшити обсяги працевлаштування і при цьому зменшити чисельність безробітних громадян на обліку в службі зайнятості на кінець грудня 2005 року майже на 13 тис. чоловік. Загалом же протягом 2005 року вдалося працевлаштувати близько 73,5 тис. осіб (проти 69,9 тис. осіб у 2004 році).

    Крім того, для подолання безробіття обласною службою зайнятості вживалися й інші заходи. Так, матеріальне забезпечення та соціальні послуги у центрах зайнятості отримали 192,1 тис. осіб, одноразова виплата допомоги по безробіттю для організації ними підприємницької діяльності була надана 2665 громадянам, профнавчання пройшли 12,6 тис. чоловік тощо.

    Вирішення проблем безробіття в області бачиться у прискоренні реалізації разом з органами державної виконавчої влади, місцевої влади, профспілками і роботодавцями заходів плану соціально-економічного розвитку, направлених на ріст економіки, пожвавлення інвестиційних процесів, збереження існуючих та збільшення новостворених місць, розвитку малого та середнього бізнесу. За інформацією Дніпропетровського обласного центру зайнятості

    Прес-служба голови  облдержадміністрації

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.