• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міжнародна освіта - творча співпраця

    Опубликовано: 2006-02-07 09:16:00

    Міністерство освіти і науки України спільно з Британською Радою в Україні провели 1 – 2 лютого 2006 року в місті Києві семінар-практикум  “Міжнародна освіта - творча співпраця”. В семінарі взяли участь 70 освітян з усіх областей України і міста Києва: це управлінці - регіональні координатори з питань міжнародного співробітництва,  директори шкіл та вчителі.

    Семінар було присвячено міжнародному досвіду запровадження в навчальний і виховний процес інформаційно-комунікаційних технологій. Перш за все мова йшла про досвід Великої Британії та можливості приєднання загальноосвітніх навчальних закладів України  до глобальної мережі “Global Gateway” ( у перекладі з англійської “Світовий освітній портал”), стратегічним партнером якої серед 48 інших країн світу є і Україна. Це єдиний портал, що немає аналогів у світі.

    Інтернет-портал “Global Gateway” створений Департаментом освіти і навичок Великої Британії і діє безкоштовно з лютого 2004 року. Розрахований на вчителів, учнів, батьків і всіх тих, хто не байдужий до освітянського життя. 

    Метою Програми є пошук партнерських зв”язків, їх розбудова, зміцнення та  розвиток у формі переписки та обміну делегаціями фахівців, ознайомлення із системою освіти, історією,  культурою  тієї чи іншої країни.

      У ході семінару було проведено майстерню “Можливості порталу для різних груп користувачів”. На порталі розміщені найрізноманітніші матеріали – від новин до планів уроків, матеріали по забезпеченню методичних кабінетів, наявність стратегічних документів розвитку освіти  тощо. Портал розрахований для  6 категорій людей, що мають відношення до освіти: вчителів, учнів, керівників шкіл, батьків, керівників місцевих органів управління освітою, незалежних спостерігачів.

    Та найголовніше те, що у Програмі може брати участь будь-яка школа, яка має вихід в Інтернет. Ніяких інших витрат на це не потрібно, їздити один до одного в гості не обов”язково, можна обмежитися тільки електронним зв”язком.

    Учасники семінару ознайомилися і з іншими проектами Великої Британії, а саме: “Science Across the World” (“Наука в світі”), “Teachers’ International Professional Development” (“Програма міжнародного професійного розвитку вчителів”), “Education for Sustainable Development” (“Освіта для сталого розвитку”).

    Діяльність сучасної школи обов”язково передбачає партнерські стосунки із закордонними школами, спілкування по Інтернету. Тому таке завдання повинні поставити перед собою  загальноосвітні  навчальні заклади  України. Це задовольнить не лише професійні інтереси, а й виконає надзвичайно важливу для держави місію народної дипломатії.

    Для тих, кого цікавить більш детальна інформація щодо вищезазначених проектів, надаємо адреси та контактні телефони Британської Ради в Україні та її регіональних центрів:

    Київ

    Вул. Григорія Сковороди, 4

    Київ 04070

    Телефон (044) 490 56 00

    Факс       (044) 490 56 05

    Ел. пошта enquiry@britishcouncil.org.ua

    Контактні особи: менеджер освітніх програм – Олена Горшеньова

    координатор освітніх програм – Олександр Шаленко

    Донецьк

    Вул. Щорса, 17

    Донецьк 83055

    Телефон (062) 337 07 86

    Факс       (062) 337 08 01

    Ел. пошта enquiry@britishcouncil.org.ua

    Контактна особа – менеджер Центру – Олександр Кириленко

    Львів

    Вул. Університетська, 1, кімн. 237

    Львів 79602

    Телефон (0322) 964 552

    Факс       (0322) 762 915

    Ел. пошта enquiry@britishcouncil.org.ua

    Контактна особа – менеджер Центру – Світлана Яворська

     Одеса

    Фонтанська дорога, 33

    Одеса 65009

    Телефон (0482) 496 833

    Факс       (0482) 496 833

    Ел. пошта enquiry@britishcouncil.org.ua

    Контактна особа – менеджер Центру  Людмила Таценко

    Харків

    Майдан Свободи, 4, кімн. 8-23

    Харків 61077

    Телефон (057) 717 41 02

    Факс       (057) 705 20 78

    Ел. пошта enquiry@britishcouncil.org.ua

    Контактна особа: менеджер Центру – В”ячеслав Курінний

     Інф. KMU.gov.ua

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.