• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Більше 6 тис. українських родин перейшли на електроенергію з енергії сонця за 4 роки

    Опубликовано: 2018-12-12 14:49:49

    Понад 6 тис. українських домогосподарств встановили сонячні електростанції (СЕС) загальною потужністю 121 МВт та самостійно забезпечують свої потреби в електроенергії. Майже половину СЕС - близько 3 тис. - встановлено тільки за 9 місяців цього року.

    Для порівняння ще наприкінці 2014 р. було лише близько 20 родин із власними сонячними електростанціями.

    Про такий значний попит українців на сонячні панелі та їхню користь розповів Юрій Шафаренко, директор Департаменту відновлюваних джерел енергії Держенергоефективності, в інтерв’ю програмі «Ранок з Інтером» телеканалу «Інтер».

    «Додатковий стимул переходити на «чисту» електроенергію - це можливість продавати електроенергію, вироблену СЕС потужністю до 30 кВт, до мережі за «зеленим» тарифом», - зауважив Ю. Шафаренко.

    Ю. Шафаренко додав, що новим законопроектом № 8449-д від 05.12.2018 (http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_2?id=&pf3516=8449-%D0%B4&skl=9) передбачається надати право приватним домогосподарствам встановлювати СЕС потужністю до 50 кВт.

    Також важливо, що технології виробництва сонячних панелей дешевшають у світі. Відповідно поступово зменшується вартість встановлення СЕС. Окупність проекту в середньому складає 5-7 років.

    У п’ятірку регіонів, де найбільше приватних домогосподарств встановили сонячні панелі, увійшли такі області:

    1.      Київська – 727;
    2.      Дніпропетровська – 694;
    3.      Тернопільська – 522;
    4.      Кіровоградська – 401;
    5.      Івано-Франківська – 363.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.