• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС допомагає Україні підвищити безпеку сховищ радіоактивних відходів поблизу п'яти найбільших міст

    Опубликовано: 2018-11-21 08:56:51

    У листопаді 2018 р. розпочався новий проект ЄС «Комплексна оцінка безпеки майданчиків з поводження з радіоактивними відходами, які експлуатує ДК УкрДО Радон, і проектування заходів з реабілітації проблемних сховищ» з бюджетом у 1,4 млн. € у рамках фінансованого ЄС  Інструменту співробітництва у сфері ядерної безпеки. Він сприятиме підвищенню безпеки та подальшій реабілітації сховищ радіоактивних відходів, розташованих поблизу міст Києва, Харкова, Дніпра, Львова й Одеси. Під час проекту буде здійснено переоцінку безпеки старих сховищ радіоактивних відходів, розроблено технічні рішення для реабілітації найбільш проблематичних із них.

    Стартова нарада цього 3-річного проекту відбулася 20 листопада 2018 р. за участі Європейської Комісії, Державного агентства з управління зоною відчуження, Державної інспекції ядерного регулювання України, Державної корпорації «Радон» та інших зацікавлених сторін.

    «ЄС продовжує підтримувати Україну в розширенні інфраструктури поводження з радіоактивними відходами відповідно до найкращої міжнародної практики і з метою забезпечити безпеку й радіологічний захист населення України та навколишнього середовища», - зазначив на стартовій нараді Ульф Розенґард, керівник проекту ЄС.

    «Радянські сховища радіоактивних відходів створювались поблизу густонаселених територій, що неприйнятно згідно сьогоднішніх стандартів безпеки. Цей проект кладе практичний початок роботам з проектування процесу реабілітації таких сховищ і переміщення відходів до Чорнобильської зони відчуження для безпечного захоронення», - сказав Олег Насвіт, перший заступник Голови Державного агентства України з управління зоною відчуження.

    Бенефіціаром проекту є Державне агентство України з управління зоною відчуження, кінцевим користувачем – Державна корпорація «Радон». Проект виконує німецько-український консорціум, який очолює Brenk Systemplanung GmbH і до якого входять Plejades GmbH, Корпорація ТОВ Укратомприлад і DMT GmbH & Co.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.