• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сергій Рибалка: «Владі слід завершувати тиск на бізнес під виглядом боротьби за детінізацію економіки»

    Опубликовано: 2018-11-20 08:53:45

    Влада полюбляє вихвалятися зростанням середньої заробітної плати, але насправді цей показник ледве перевищив докризовий рівень, а зарплати більш кваліфікованих працівників зростають повільніше, ніж у менш кваліфікованих. Про це написав у своєму блозі народний депутат України від фракції Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Рибалка.
    «Це фактично означає, що у більш розумних та досвідчених громадян в Україні менше кар’єрних перспектив. І це один зі стимулів для трудової еміграції саме середнього класу», – наголосив Сергій Рибалка.
    За словами депутата, саме середній клас в усіх країнах є рушійною силою для економічного розвитку, адже саме середній клас створює малий та середній бізнес та впроваджує інновації у промисловості. Він переконаний, що чим потужніше середній клас, тим простіше країни переживають кризи.
    «Остання фінансово-банківська криза найбільше вдарила по середньому класу – і без того малочисельному в Україні. Люди втратили вклади у банках, знецінилися доходи. Зростання комунальних тарифів та інших цін також зменшує можливості цієї категорії громадян. Значна частина середнього класу не претендує на субсидії і все більше потрапляє до категорії бідних. Це також підштовхує їх шукати кращої долі за межами країни», – сказав Сергій Рибалка.
    Він вважає, що влада маніпулює інформацією про реальний стан речей із доходами українців, навіюючи, що вони живуть краще, ніж є насправді. Політик повідомив, що за даними Держстату, середню зарплату отримує всього третина українців, а високі зарплати – лише в державному секторі, банках і ІТ, решта країни живе скромно. На переконання Сергія Рибалки, показники мінімізації зарплат завищені.
    «Владі слід завершувати тиск на бізнес під виглядом боротьби за детінізацію економіки. Витискати з малого та середнього бізнесу вже нема чого. Детінізацію потрібно починати з великих корпорацій. А вони якраз купують собі «індульгенції» правоохоронних органів за багатомільйонні хабарі. От там і треба шукати додаткові доходи до бюджету. А не у малого та середнього бізнесу», – переконаний Сергій Рибалка.
    Депутат підкреслив, що для підвищення доходів громадян потрібно створювати умови для реального, а не примусового підвищення зарплат. «А це можливо лише в разі створення нормального інвестиційного клімату (судова реформа, реформа правоохоронних органів, фінансового сектору) та стимулів для інноваційних проривів (підтримка високотехнологічних виробництв). Це стане передумовою для швидшого і більш якісного зростання економіки, а отже – підвищення добробуту кожного громадянина», – зауважив Сергій Рибалка.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.