• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Безсмертний про «євробляхи»: тих, хто вже сплатив всі мита за авто, пошили в дурні

    Опубликовано: 2018-11-12 08:53:02

    Проголосований сьогодні законопроект не вирішує проблему з розмитненням автомобілів. Про це заявив політик, віце-прем’єр-міністр (2005) Роман Безсмертний, коментуючи ухвалений в цілому законопроект щодо пільгового розмитненням автомобілів, ввезених в Україну.

    «Чи думають ті, хто сьогодні приймає такі рішення? За ввезений 11-ти річний автомобіль, який коштує 2 000 – 2 500 євро, треба буде платити 1 200 євро акцизу. Хто платитиме такі гроші? Ніхто. Людина купує старий автомобіль, бо на новіший немає коштів. А тут виходить, чим старіше авто, тим більший акциз. Так ми вирішили проблему? Хіба що із обмеженням завезення металобрухту», - сказав він.

    При цьому Безсмертний обурений, що люди, які вже сплатили повністю всі мита, як того вимагає закон, і офіційно оформили авто, просто залишились обдурені.

    «Немає відповіді на питання: а що робити тим людям, які за ці роки повністю сплатити акциз? Їх пошили в дурні. Вкотре в житті ми бачимо: якщо ти виконуєш закон, сплачуєш всі акцизи, податки, тарифи, ти винен», - зауважив політик.

    Він наголосив, що народні депутати, ухвалюючи такий закон, «не розуміють, що творять». Тому що такими діями лише «стимулюють подальше невиконання закону всіма».

    «Якщо приймаєте рішення про «євробляхи», то різницю, яка виникла між вже сплаченими митами, треба повернути тим, хто сплатив їх повністю. Тут нема проблем, бо всі ці люди зареєстровані і їхні прізвища відомі. Це треба було б зробити обов’язково. В цьому питанні має бути один підхід та одні правила для всіх, жодних винятків», - наголосив Безсмертний.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.