• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • А.Кінах: Бізнес не має рватися до влади, але потребує прозорих правил гри

    Опубликовано: 2018-10-31 13:43:31

    В Україні підприємництву не вистачає економічних, фінансових стимулів, прозорих «правил гри», що давали б впевненість у майбутньому і дозволяли б спокійно інвестувати у розвиток своєї справи. Над цим потрібно працювати спільно владі, бізнесу та громадським організаціям. Водночас, прагнення вирішити проблеми підприємництва через «ручних» міністрів чи депутатів – підхід неправильний: в уряді та парламенті мають працювати незаангажовані, проте компетентні спеціалісти з державницьким підходом. Таку думку висловив президент УСПП Анатолій Кінах в ефірі телеканалу Обоз ТВ.
    «Бізнесменам іти у владу я б не радив. Я переконаний, що потрібно формувати прозорі правила гри, а не намагатися мати свого «ручного» міністра чи депутата в парламенті. Там повинні працювати фахівці: економісти, юристи, соціологи тощо, люди, які компетентні у своїх сферах та можуть приймати зважені державницькі рішення», – підкреслив він.
    Лідер ділової спільноти розповів: він багато часу приділяє діяльності неурядових організацій – ділових асоціацій, об’єднань промисловців та підприємців, бо для України вкрай  важливий розвиток структурованого громадянського суспільства. Лише за цих умов можливий рівноправний та взаємовідповідальний діалог влади та громадськості, бізнес-спільноти.
    «На жаль, помічаємо певне зниження якості державного менеджменту. І навіть за таких умов є важливим розуміння чиновниками, народними обранцями того, наскільки їх рішення відповідають національним інтересам. Принцип «не нашкодь» повинен бути найголовнішим для тих, хто впливає на економіку, життя  людей, держави, розвиток суспільства. Майбутні вибори в парламент – це наш шанс зробити систему більш ефективнішою», – зазначив Анатолій Кінах.
    УСПП та його партнери із Антикризової ради громадських організацій наразі запропонували уряду та Раді документ «Платформа економічного патріотизму» – низку кроків для стимулювання економіки. В разі їх впровадження та продовження постійного та ефективного  діалогу з бізнесом обіцяють до 8% зростання ВВП. Деякі із пропозицій вже втілені в життя, але, кажуть в УСПП, їх відсоток недостатній.
    «Коли ми аналізуємо, скільки пропозицій було інтегровано до нормативних документів,  то їх кількість очевидно недостатня. Важливо, щоб соціальний діалог, співпраця влади і бізнесу не перетворювалась в імітацію, адже йдеться про зростання економіки та платоспроможності людей, зростання  в Україні робочих місць і відтак – збереження трудового, наукового потенціалу», – резюмував лідер промисловців .
    Нагадаємо, у листопаді УСПП ініціює спільний економічний форум із урядом, на якому повинні бути окреслені пріоритетні завдання на найближчий період, що стосується сучасної промислової, тарифної, експортної політики тощо.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.