• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Електронні кабінети та QR-коди: новітні IT-технології реформують роботу харківської дитячої лікарні

    Опубликовано: 2018-10-22 15:37:35

    Використання хмарних IT-технологій  дозволить мінімізувати помилки лікарів та покращить рівень обслуговування пацієнтів. Відтепер вся інформація про пацієнтів буде доступна лікарям у будь-який час – потрібно лише зісканувати QR-код на препараті чи на медкартці.

    Харківський Інститут охорони здоров’я дітей та підлітків Національної академії медичних наук України створить єдину електронну базу цифрових даних на основі хмарних технологій, яка дозволить автоматично відслідковувати призначення ліків пацієнтам, вести облік медичних препаратів та обладнання в лікарні.

    У цифрову систему обліку буде внесено все майно лікарні Інституту – від ліжок та ліків, до діагнозів та схем лікування пацієнтів – для цього воно має бути промаркованим та отримати QR-коди. Маркування та нанесення QR-кодів забезпечить спеціальний пристрій – термодрукуючий принтер. Це обладнання лікарня отримає від виробника  Phoenix Contact вже 25 жовтня разом із витратними матеріалами (самонаклеювальні етикетки та таблички) в якості благодійної допомоги.

    Окрім покращення ведення обліку ліків, маркування та нанесення QR-коду дозволить створити індивідуальні електронні кабінети для кожного пацієнта лікарні Інституту. У кабінеті будуть доступні дані про щеплення, діагнози, проведені дослідження та аналізи дітей та підлітків. Лікарю достатньо лише зісканувати QR-код на карті пацієнта, і на робочому планшеті відобразиться повна інформацію про історію хвороби пацієнта.

     «Створення цифрової системи даних не лише мінімізує помилки в процесі лікування та полегшить облік медичних препаратів, а й дозволить закласти інформаційне підґрунтя для розвитку сучасних медичних технологій на засадах доказової медицини», – зазначив ініціатор переходу на цифрову систему, директор Інституту , головний лікар, Георгій Миколайович Даниленко.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.