• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ангіографія: технологія проведення обстеження

    Опубликовано: 2018-09-10 22:34:06

    При різноманітних захворюваннях головного мозку, коронарних судин, кінцівок, після черепно-мозкових травм, інсультів вирішальним дослідженням для встановлення точного діагнозу та призначення лікування є ангіографія – виконання особливих рентгенівських знімків судин з введенням контрастної речовини. Це високоточне, медичне дослідження проводиться на апараті під назвою ангіограф Infinix, який дозволяє досліджувати судини з виконанням серії знімків різних режимах. Про технологію проведення ангіографії докладно розповімо нижче.

    Принцип обстеження

    В основі ангіографії лежить природа й властивості рентгенівських променів, а також особлива речовина, центральним компонентом якої є йод. Контраст можна вводити двома способами: пункцією та катетеризацією. Перший спосіб використовують для обстеження поверхневих судин, а  рідина вводиться за допомогою шприцу. Другий спосіб – для судин, які пролягають глибоко. В цьому випадку робиться розріз на шкірі та через інтродьюсер вводиться катетер.

    Речовина підхоплюється кров’ю та доставляється з великих артерій в артеріоли, найдрібніші капіляри, звіти до вену й вен. Сама зйомка проводиться з максимальною швидкістю, щоб зменшити шкідливий вплив опромінення на пацієнта. Результати фіксуються на цифровому носієві.

    Ангіограф

    Застосування ангіографії

    Ангіографія може бути загальною, коли обстежуються всі судини організму, або вибірковою, коли контраст вводять лише в необхідну судину. Цей метод застосовується в:

    • онкології;
    • флебології
    • неврології;
    • судинній хірургії;
    • пульмонології.

    Він успішно дозволяє встановити наявність пухлин зі всіма метастазами, закупорку, звуження найменших судин, виявити тромби, підтвердити вроджені патологічні стани. Ангіографію проводять  перед операціями на судинах, щоб уточнити розташування каналів та їх будову. Це обстеження на головному мозку показую аневризми, пухлини, гематоми, місця внутрішніх кровотеч.
     
    Рентгенівське опромінення з введенням контрасту допомагає стежити за розвитком легень та вчасно встановлювати місця кровотеч  у них.

    Проведення дослідження неможливе без ангіографа, детально про який можна дізнатись тут https://www.canon-medical.com.ua/ua/products/angiografiya/ – в медичному центрі Canon в Україні, де також можна  придбати будь-яке сертифіковане медичне обладнання.

    Протипоказання для ангіографії

    Проводити обстеження не можна при гострих інфекціях, запальних процесах, психічних захворюваннях, яскраво вираженої серцевої, печіночній, нирковій недостатності, алергії на йод, поганому згортанні крові, тромбофлебіті, вагітності.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.