• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 7 нових книжок українською, які всі читають сьогодні

    Опубликовано: 2018-07-24 12:00:42

    Нон-фікшн, переклади і один графічний роман.

    Нюх на бестселери та смак до гарно написаних книжок — дві здатності, які роблять ваше інтелектуальне життя дієвим і потужним інструментом успіху. Звіримо наші результати?

    Історія IKEA. Бренд, що закохав у себе світ
    Інґвар Кампрад та Бертіл Торекул, "Наш Формат"

    IKEA — це вже давно не просто меблі, а ціла філософія і не тільки дизайну, а взагалі скандинавської моделі щастя: якість, функціональність, природність, радість. Інгвар Кампрад був засновником і незмінним керівником компанії з 1943 року по 2013-й, Бертіл Торекул — шведський фінансовий журналіст, який провів десятки годин, спілкуючись з талановитим та амбітним підприємцем. У книзі ви знайдете захоплюючу історію компанії IKEA, яка завдячує своїм успіхом загадковому диваку, капіталісту та мрійнику.

    Мої винаходи
    Нікола Тесла, "Видавництво Старого Лева"

    Геніальний винахідник, про життя та винаходи якого широкий загал дізнався багато в чому завдяки Ілону Маску та його електрокару. Ця книжка — автобіографія Ніколи Тесли, з якої ми дізнаємося про його юність, талант, досягнення і погляди на розвиток нашої цивілізації. А ще — про передбачення Тесли щодо майбутнього, в якому ми вже живемо і бачимо, як вони справджуються.

    Злюб
    Мері Роуч, "Фабула"

    Поговоримо про секс. Звісно, з абсолютно серйозної точки зору, — після прочитання ви навіть відчуєте себе трохи сексологом: чому секс такий табуйований, хто від нього відмовляється, і де в природному заховане гріховне? І чому зараз, читаючи ці рядки, ви трішки (або й не трішки) ніяковієте? Адже секс був, є і буде завжди. Дотепно та пізнавально про цікаві дослідження сексу: позитивні емоції та широкі можливості для експериментів.

    Дівчина в павутинні
    Давид Лагеркранц, "Клуб сімейного дозвілля"

    Улюблений бестселер, екранізацію якого шанувальники "Дівчини з татуюванням дракона" побачать цієї осені. Хакерка Лісбет Саландер та журналіст Мікаель Блумквіст знову разом: вону рятуватимуть часопис Мікаеля від поглинення концерном "Міленіум". Блумквіст поринає у розслідування таємничої загибелі відомого науковця, розробника штучного інтелекту. А Лісбет з"ясовує, що за всім цим стоїть її найнебезпечніший ворог. Він, наче павук, сплів для неї пастку…

    Дзен і мистецтво догляду за мотоциклом
    Роберт Пірсіг, "КМ-Букс"

    Для книжкових гурманів, які спеціалізуються на розумних філософських романах про стосунки батьків і дітей, подорожі та пошук сенсу життя. Батько й син подорожують на мотоциклах... Літо, дорога, пригоди, які витягують з тебе твоє справжнє "я" і одночасно змінюють його, коли розумієш, що є насправді цінним у твоєму житті. Видавець подбав і про особливий дизайн: ексклюзивне фальцювання зошитів (паперового блока) зі шлейфом, а також торшонування, тобто на обрізі книжки спеціальними інструментами створюється декоративна нерівність, що імітує "побиту часом" старовинну палітурку.

    Персеполіс
    Маржан Сатрапі, "Видавництво"

    Культовий графічний роман, який перекладено на 20 мов, а в США він навіть входить до учбових програм більше ніж 160 коледжів та університетів. У 2007 році роман екранізували — повнометражний мультфільм отримав спеціальну премію журі в Каннах та був номінований на "Оскар". Про що ж цей популярний твір? Про свободу бути собою та "традиційні цінності". Це історія дитинства і юності Маржан до, під час і після Ісламської революції в Ірані, коли з доволі прогресивної арабської країни Іран став ісламською республікою, де не було місця для волелюбних дівчат, які захоплюються рок-музикою.

    Чоловік на ім`я Уве
    Фредрік Бакман, #книголав

    Чіпляє за живе. І навіть якщо вам здається, що життя "попрацювало" над вами так, що вже й зачепити немає за що, — все одно читайте. Уве — немолодий чоловік, який втратив дружину, сенс і радість життя. Світ і люди розчарували його настільки, що він вирішив покінчити з життям. Старий буркотун, який хоче вкоротити собі віку, — кому це цікаво? Виявилося, що життєлюбство, уважність та підтримка галасливої сімейки сусідів здатні творити дива, у тому числі подарувати старому Уве друге життя.

    Инф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.