• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Міжнародний День Дністра стартує громадська акція-сплав проти побудови каскаду нових ГЕС

    Опубликовано: 2018-07-12 14:54:22

    Відмова уряду від планів побудови каскаду ГЕС на Дністрі і припинення будь-яких робіт у цьому напрямку, - такою є мета акції «Збережемо Дністер», що відбудеться з 14 по 27 липня в Івано-Франківській, Тернопільській та Чернівецькій областях.

    Люди з різних куточків України зберуться разом для сплаву Дністром і зустрічей з небайдужими мешканцями міст і сіл біля ріки, яким загрожує будівництво каскаду ГЕС.

    Публічний старт акції відбудеться в Міжнародний День Дністра, 14 липня об 11.00 на Майдані Різдва Христового в місті Галичі. Її учасники оголосять про план громадських заходів, спрямованих на захист Дністра від незаконних дій, що можуть завдати непоправної шкоди.

    У стартовій акції візьмуть участь, зокрема, секретар Комітету Верховної Ради з екологічної політики, народний депутат України Остап Єднак, директор Дністровського регіонального ландшафтного парку Михайло Ковтун, співкоординатор руху «Простір свободи» Тарас Шамайда, учасники сплаву з різних областей.

    До 27 липня активісти планують пройти на байдарках і каное до Хотина, проводячи публічні зустрічі з мешканцями міст і сіл обабіч ріки, щоб підтримати їхню боротьбу за збереження Дністра.

    Кульмінацією акції стане Форум громадської взаємодії «Збережемо Дністер разом!», що збере 22 липня у Заліщиках представників місцевої влади й самоврядування, громадських активістів та експертів з областей басейну Дністра.

    Докладніше про зміст та розклад акції – на її сторінці в Facеbook:

    https://www.facebook.com/events/238052313468805/

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.