• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ділові організації підтримують запровадження накопичувальної пенсійної системи

    Опубликовано: 2018-07-06 10:12:26

    В УСПП підтримали законопроект №6677 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування». Останній вже рік знаходиться у Верховній Раді та досі не розглянутий, хоча і повинен стати логічним продовженням модернізації пенсійної системи, своєрідним етапом №2 запланованої пенсійної реформи. Про це кажуть в УСПП.
    Напередодні президент союзу Анатолій Кінах провів відповідну зустріч із народними депутатами Наталею Веселовою та Юрієм Соловеєм, на якій обговорювались дані питання.
    «Законодавством було передбачено створення з 1 липня 2018 року фінансових установ і системи їх регулювання для накопичувальної пенсійної системи. Пролонгація прийняття рішення в цій сфері (законопроект 6677) не лише створить правову колізію, але й фактично заморозить модернізацію системи надовго. Попереду вибори, коли цією проблемою ніхто не захоче займатися», – каже президент УСПП.
    Нагадаємо,законопроект знайшов підтримку профільних парламентських комітетів, низки ділових і громадських організацій. Він пропонує ввести децентралізовану накопичувальну систему через недержавні пенсійні фонди.
    Згідно із законопроектом, частина обов'язкових внесків до пенсійної системи повинна накопичуватися на пенсійних рахунках громадян, які платять такі внески. Ці кошти будуть інвестуватися в економіку України для отримання інвестиційного доходу і захисту їх від інфляційних процесів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.