• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Переможці IX Конкурсу малюнка серед дітей з цукровим діабетом підкорять Говерлу й оздоровляться у Миргороді

    Опубликовано: 2018-06-11 08:47:12

    Санофі в Україні, провідна компанія у сфері охорони здоров’я, назвала імена переможців дев’ятого Всеукраїнського конкурсу малюнка серед дітей з цукровим діабетом, який проводиться за підтримки Асоціації дитячих ендокринологів України. Основні цілі конкурсу – розкрити творчий потенціал дітей з діабетом, розповісти суспільству про непросте, але все ж повне та яскраве життя із недугою, та наголосити на важливості фізичної активності для молоді.

    Тема творчого змагання 2018 року – «Спорт у моєму житті». Тому й до складу журі увійшли зірки українського спорту: олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан, півзахисниця національної жіночої збірної України з футболу Ія Андрущак, чемпіон Паралімпійських ігор з фехтування Андрій Демчук та чемпіонки світу з шахів – сестри Анна та Марія Музичук. Журі визначило 24 переможця у трьох вікових категоріях. За 25-ту переможну роботу проголосували користувачі Facebook-сторінки «Діабет. Допоможемо разом».

    Гієм Граньє, директор Санофі в Україні: «Цього року ми обрали «Спорт» темою нашого соціального проекту Всеукраїнський конкурс малюнка серед дітей з діабетом. Саме фізична активність є однією з найважливіших складових для успішного контролю діабету та ефективним способом запобігання цього захворювання. Вірю, що учасники Конкурсу через свої малюнки надихнули і дорослих, і маленьких українців на ведення активного способу життя, а самі юні художники зміцнили віру у свої сили й творчі здібності».

    Винагородою для дітей будуть літні мандрівки з метою оздоровлення, активного відпочинку та соціалізації з однолітками зі схожими історіями. Зокрема, автори-переможці до 12 років поїдуть на оздоровлення у спеціалізований санаторій у м. Миргород, а переможці у віковій категорії 13-17 років приєднаються до проекту «ДіаГоверла», щоб підкорити найвищу вершину України. 

    Наталія Зелінська, Голова Асоціації дитячих ендокринологів України: «Кількість дітей, хворих на цукровий діабет постійно зростає, тому потрібно реалізовувати програми для профілактики недуги та підтримки пацієнтів з діабетом. Я закликаю українців до проактивної позиції та чуйності до людей із діабетом, адже це та хвороба, яка диктує правила життя та поведінки тисячам дітей в Україні. Вони так само, як і всі діти, прагнуть реалізовувати себе, особливо у таких сферах як творчість та спілкування. Я вдячна компанії Санофі за співпрацю і активну підтримку дітей з цукровим діабетом, а дітям кажу: «Спасибі!» за те, що кожного разу відкривають нам очі на важливі аспекти, про які не всі дорослі здогадуються».

    Андрій Демчук, заслужений майстер спорту України, чемпіон Паралімпійських ігор, фехтувальник, член журі: «Хочу подякувати організаторам за запрошення взяти участь у якості члена журі у цьому надзвичайно доброму і світлому конкурсі. Звісно було важко обирати переможців – всі діти вкладали у ці малюнки душу, час, емоції. Тому я довірився серцю і обирав, прислухаючись до нього. Вітаю переможців, а всім учасникам бажаю не опускати рук, а рухатися лише вперед!»

    Переможці ІХ Конкурсу малюнка серед дітей з цукровим діабетом:
    До 7 років: Любомир Тихончук (м. Київ), Крістіна Самохвалова (м. Кропивницький), Аліса Алексєєва (м. Полтава), Ірина Хаспегян (м. Луцьк), Михайло Зінчук (м. Фастів), Софія Матвейченко (м. Кропивницький);
    Від 8 до 12 років: Поліна Вороніна (м. Кривий Ріг), Маргарита Данильчук (м. Кременчук), Андрій Олійник (м. Сєвєродонецьк), Захар Кубаєвський (м. Зеленодольськ), Катерина Бридун (м. Полтава), Данило Париляк (м. Перемишляни);
    Від 13 до 17 років: Ірина Стьопіна (м. Дніпро), Богдан Бородулін (м. Рівне), Ірина Миргород (м. Одеса), Інна Докійчук (м. Житомир), Тимофій Мироненко (м. Полтава), Ольга Погрібняк (м. Богуслав), Діана Кочина (м. Хмельницький), Руслана Бершадська (смт Смоліне), Єлизавета Ольховська (смт Донське), Олександра Лапіна (м. Київ), Єгор Ушаков (м. Кривий Ріг), Дар'я Гайдаш (м. Запоріжжя).
    Найбільшу підтримку серед користувачів мережі Facebook отримала робота семирічного Ростислава Фоменка з Харкова. Перемогу йому принесло голосування підписників офіційної сторінки «Діабет. Допоможемо разом».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.