• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Передвиборчий популізм не допоможе економіці

    Опубликовано: 2018-06-07 15:23:15

    Політики занурились в підготовку до передвиборчих перегонів, які заплановані на 2019 рік, забувши про обіцяні ними же системні перетворення в соціальній та економічній сферах. Порядок денний роботи  в уряді та парламенті – чи то прийняття закону про Антикорупційний суд, чи дебати про чергове підвищення цін на газ, – крутиться навколо партійних домовленостей, спроб підняти власні рейтинги тощо. Свого часу ділова громада України вітала розроблені Кабміном із врахуванням пропозицій бізнесу 35 законопроектів, що мали б стимулювати підприємництво та інвесторів, дати поштовх до 5-6% росту ВВП. Після спільних брифінгів чиновників в парламенті, широкої інформаційної кампанії про них за кілька місяців  нічого не чути.  Чи можна сподіватись на економічне зростання з таким підходом на державному рівні? На цьому наголошують в УСПП.
    «Нас турбує відсутність системної роботи із розвитку промисловості, налагодження інвестиційного клімату, трудового потенціалу  тощо. Все, що поки чуємо – по суті, декларації. Не було звіту уряду, передбаченого законом, спільних засідань з Кабміном, ініційованих бізнесом і роботодавцями – по збереженню трудового потенціалу країни, доступу бізнесу до фінансових ресурсів задля модернізації виробництв, нарощення експорту», – каже президент УСПП Анатолій Кінах.
    В діловому союзі підкреслюють: у Ради залишився один  пленарний тиждень. Що ми маємо: МВФ і далі наполягає на підвищенні ціни на газ для населення,  щоб зняти навантаження на бюджет, а власний уряд уникає розробку стратегії індустріального розвитку, антикризових програм. Адже довготривала відсутність реформ та чіткої стратегії модернізації економіки привела до двоякої ситуації: міжнародні кредитори зайняли дуже принципову позицію, на яку пристати в Україні все складніше через низьку платоспроможність населення і небажання політиків робити, скажімо так, незручні кроки для їхнього електорального майбутнього.
    «Так і не зробивши якісних змін в соціально-економічній сфері, не заклавши стабільних підвалин для розвитку індустрії, малого і середнього бізнесу, інвестиційної привабливості, країна якось непомітно знову перейшла в передвиборчий режим. А в цей час складно буде просувати справді необхідні прагматичні  рішення,  які стимулюють створення робочих місць і розвиток бізнесу», – зазначив Анатолій Кінах.
    Він закликав чиновників та парламентарів припинити мислити передвиборчими категоріями, а виконувати свої обов’язки. Це включає і фахові перемовини із іноземними партнерами, і  відстоювання національних інтересів, і створення програм, прийняття необхідних законів для економіки тощо. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.