• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Програма розвитку гідроенергетики на період до 2026 року відповідає Конституції України та актам вищої юридичної сили

    Опубликовано: 2018-03-29 08:50:21

    Такий висновок зробив Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши 7 лютого 2018 року адміністративний позов Міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина» до Кабінету Міністрів України, Міністерства енергетики і вугільної промисловості України, за участю третьої особи - Приватного акціонерного товариства «Укргідроенерго», про визнання протиправною бездіяльності відповідачів під час розроблення та схвалення Програми розвитку гідроенергетики на період до 2026 року та скасування розпорядження Кабінету Міністрів України від 13.07.2016 року № 552-р.

    В обґрунтуванні заявлених позовних вимог позивач вказав на те, що при розробці та прийнятті Програми розвитку гідроенергетики на період до 2026 року відповідачами не було дотримано процедури, передбаченої для прийняття таких програм, чим порушено законні права та інтереси позивача.

    При вирішенні судового спору по суті суд  встановив, що приймаючи розпорядження № 552-р від 13.07.2016 року, яким затверджено Програму розвитку гідроенергетики на період до 2026 року, Кабінет Міністрів України діяв у межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

    Проект вказаного вище розпорядження було погоджено з усіма причетними органами влади.

    Крім того, за результатами правової експертизи Міністерства юстиції України встановлено, що проект розпорядження відповідає  Конституції України, актам вищої юридичної сили та узгоджується з ними. 

    Метою розпорядження є створення належних умов для підвищення енергетичної безпеки держави шляхом забезпечення сталого розвитку гідроенергетики з максимальним використанням економічно ефективного гідроенергетичного потенціалу, збільшення регулюючих маневрових потужностей гідроелектростанцій і гідроакумулюючих електростанцій для підвищення стійкості та надійності роботи об'єднаної енергосистеми України та інтеграції її з Європейською енергетичною системою, зменшення споживання органічних ресурсів і техногенного навантаження на довкілля.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.