• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Цифрова революція в НДУ: запущено новий сервіс, який полегшує життя акціонерних товариств

    Опубликовано: 2018-03-26 14:51:55

    26 березня 2018 року НДУ запустив новий цифровий сервіс для емітентів цінних паперів. Тепер процедура подачі розпорядження на формування реєстру власників цінних паперів займає кілька хвилин і доступна 24/7.
    Інформація про власників цінних паперів є невід'ємною частиною корпоративних дій емітентів, як під час проведення загальних зборів так і у разі формування звітності. НДУ, у рамках впровадження європейських стандартів обслуговування, запустив електронну послугу з формування реєстрів власників цінних паперів. Усе, що необхідно клієнтам НДУ - мати електронний підпис і печатку, а також зареєструватися в клієнтському кабінеті на сайті https://my.csd.ua/. Для подачі розпорядження достатньо зробити кілька кліків. В оновленому меню міститься сервіс, який надає можливість заповнити електронну форму розпорядження і відправити її натисканням однієї кнопки.
    «Зміна, яку ми вносимо в формат надання цієї послуги - одна з найбільш кардинальних за останні три роки, - говорить Член Правління Національного депозитарію (НДУ) Андрій Порада. – Ми хочемо поступово відійти від паперового формату взаємодії і для цього розширюємо функціонал. Про нову послугу потрібно знати всім, хто відповідає за корпоративні дії в акціонерних товариствах. За нашими оцінками активних користувачів буде приблизно 6 тисяч».
    Стандартна форма розпорядження раніше заповнювалася вручну і в паперовій формі відправлялася в Центральний депозитарій поштою або з кур'єром. Залежно від місцезнаходження клієнта НДУ й оперативності роботи поштових або кур'єрських служб період підготовки документа, його відправки і очікування, поки він пройде всі етапи перевірки, міг тривати до двох тижнів.
    Запуск електронного сервісу 26 березня 2018 року стартує в дуже важливий період в житті акціонерних товариств. Традиційно в квітні проходять річні загальні збори акціонерів. Нова послуга НДУ допоможе зробити процес формування реєстрів власників цінних паперів та повідомлення акціонерів більш зручним і швидким.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.