Всього одне яблуко в день скорочує ризик розвитку 5 різних різновидів раку, як встановили експерти в області здорового харчування з Університету Перуджі в Італії.
Любителі яблук приблизно на 25% менше за інших ризикують зіткнутися з пухлинами легень, кишечника і грудей.
Італійські вчені виявили ще одну істотну перевагу для здоров'я від регулярного вживання яблук. Люди, що з'їдають хоча б по одному яблуку на день, значно рідше хворіють на рак легенів, кишечника, порожнини рота, травного тракту і грудей в порівнянні з тими, хто їсть яблука вкрай рідко або взагалі їх не вживає.
Метааналіз 40 попередніх досліджень виявив, що найбільший захист яблука забезпечують проти пухлин стравоходу і шлунка. Деякі дані дозволяють припустити, що ці фрукти скорочують ризик даних різновидів раку наполовину.
При цьому небезпека розвитку раку легенів знижується на 25%, а раку грудей на 20% у разі вживання яблук. Науці давно відомо, що здорова дієта, що включає регулярне вживання фруктів і овочів, маэ позитивний вплив проти багатьох різновидів раку. Але в розпорядженні вчених було мало інформації про те, які саме рослинні продукти особливо корисні.
e-news.com.ua