• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відбулося обговорення законопроекту «Про засади моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів» із представниками бізнесу

    Опубликовано: 2018-01-18 13:59:18

    Законопроект  “Про засади моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів”, який був розроблений Мінприроди за участю експертів та міжнародних партнерів і дозволить у подальшому запровадити в Україні європейську систему моніторингу викидів парникових газів, 17 січня пройшов попереднє обговорення із представниками провідних промислових підприємств, бізнес-асоціацій, на види діяльності яких може потенційно поширюватися дія законопроекту.

    Згідно з законопроектом, суб’єктами моніторингу та звітності є оператори установок, що здійснюють викиди парникових газів на території України.

    Як відомо, на сьогодні відсутня єдина методика розрахунку викидів парникових газів, а також процедура верифікації та  відповідний уповноважений орган. Крім того, невизначено правовий статус верифікаторів звітів парникових газів, а законодавство з акредитації не поширюється на них.

    Розроблений Мінприроди законопроект націлений саме на врегулювання цих питань. Окрім того, він чітко  визначає повноваження органів державної влади у сфері моніторингу та звітності парникових газів  та надає перелік суб’єктів моніторингу та звітності і їх обов’язки, верифікатори звітів та їх обов’язки, а також види діяльності та парникові гази, на які поширюється запропонована система.

    Документ розроблено на виконання Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС за підтримки Світового Банку. Окрім цього, він  передбачений Планом заходів щодо виконання Концепції реалізації державної політики у сфері зміни клімату на період до 2030 року.

    Під час обговорення законопроекту представники ряду підприємств та бізнес-асоціацій внесли слушні зауваження та пропозиції, які будуть враховані надалі.

    Мінприроди продовжує подальше обговорення  ЗУ  “Про систему моніторингу, звітності та верифікації парникових газів» та запрошує представників громадських організації та експертів 23  січня долучитися до нового етапу обговорення.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.