• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЗАПОБІГТИ РОЗВИТКУ ЦУКРОВОГО ДІАБЕТУ 2-го ТИПУ МОЖЛИВО

    Опубликовано: 2017-12-12 15:39:01

    Неправильне харчування, недостатня кількість фізичної активності, куріння й алкоголь, порушення сну, серцево-судинні захворювання, а також спадковість є одними з основних факторів ризику розвитку діабету 2-го типу.

    За даними IDF (Міжнародної федерації діабету), зараз це захворювання діагностують у 1 з 11 дорослих. Проте вчені наголошують, що можна запобігти виникненню до 58% випадків захворювання на діабет 2-го типу, якщо дотримуватися п’яти простих правил. 

    1. Контролюйте вагу, адже надлишкова маса тіла або ожиріння істотно впливають на розвиток захворювання.

    2. Збалансуйте харчування та вживайте достатню кількість фруктів та овочів.  Контролюйте кількість вуглеводів і насичених жирів у продуктах харчування.

    3. Спіть достатньо. Обструктивні порушення сну та хронічне недосипання прискорюють виникнення захворювання, особливо якщо ви працюєте у нічну зміну.

    4. Рухайтеся! Робіть перерви на роботі, користуйтеся сходами замість ліфта або ескалатора, виходьте на кілька зупинок раніше. Якщо їдете на роботу або у справах — паркуйте автомобіль подалі.

    5. Регулярно обстежуйтеся і контролюйте показники глікованого гемоглобіну та глюкози крові. Визначити ризик виникнення ЦД 2-го типу ви можете вже зараз за посиланням.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.