• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Остап Семерак: «Щоб реалізувати Національну стратегію управління відходами, необхідно ухвалити нові закони»

    Опубликовано: 2017-11-10 15:46:09

    Реалізація нещодавно ухваленої Національної стратегії управління відходами потребує не лише підтримки громадян, але й ухвалення нових законопроектів. Про це під час години запитань до Уряду сказав Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.
    Він нагадав, що перехід до моделі замкнутої економіки є одним із зобов'язань України у рамках Угоди про асоціацію з ЄС.
    «Якщо говорити про сферу відходів, то йдеться про технологічну модернізацію, зміну ментальності громадян і відмову від споживацького ставлення до природних ресурсів. Основна ідея Стратегії  - європейський принцип запобігання утворенню відходів і лише в окремих випадках їх спалювання», - зазначив Остап Семерак.
    Він також акцентував увагу, що документом передбачено впровадження принципу розширеної відповідальності виробника.
    «Це заохотить бізнес до мінімізації утворення відходів та зацікавленості в їх переробці», - сказав Остап Семерак.
    При цьому Міністр екології зазначив, що запровадження необхідних змін потребуватиме ряду нових законів.
    «Реалізація Стратегії потребує не лише підтримки у суспільстві, але й ухвалення нової нормативно-правової бази та вимог до продукції споживання, а також підготовки нових управлінських кадрів та готовність органів місцевої влади переходити на нову економічну ', - сказав Остап Семерак, підкресливши, що до 2030 року Стратегією передбачено запровадження у 5 тис.    населених пунктів роздільного збирання сміття та 250 центрів зі збирання відходів споживання.
    Наступним кроком із впровадження Стратегії має стати розробка національного та регіональних планів щодо іі практичної реалізації.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.