Остап Семерак: «Щоб реалізувати Національну стратегію управління відходами, необхідно ухвалити нові закони»

10 ноя, 15:46

Реалізація нещодавно ухваленої Національної стратегії управління відходами потребує не лише підтримки громадян, але й ухвалення нових законопроектів. Про це під час години запитань до Уряду сказав Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.
Він нагадав, що перехід до моделі замкнутої економіки є одним із зобов'язань України у рамках Угоди про асоціацію з ЄС.
«Якщо говорити про сферу відходів, то йдеться про технологічну модернізацію, зміну ментальності громадян і відмову від споживацького ставлення до природних ресурсів. Основна ідея Стратегії  - європейський принцип запобігання утворенню відходів і лише в окремих випадках їх спалювання», - зазначив Остап Семерак.
Він також акцентував увагу, що документом передбачено впровадження принципу розширеної відповідальності виробника.
«Це заохотить бізнес до мінімізації утворення відходів та зацікавленості в їх переробці», - сказав Остап Семерак.
При цьому Міністр екології зазначив, що запровадження необхідних змін потребуватиме ряду нових законів.
«Реалізація Стратегії потребує не лише підтримки у суспільстві, але й ухвалення нової нормативно-правової бази та вимог до продукції споживання, а також підготовки нових управлінських кадрів та готовність органів місцевої влади переходити на нову економічну ', - сказав Остап Семерак, підкресливши, що до 2030 року Стратегією передбачено запровадження у 5 тис.    населених пунктів роздільного збирання сміття та 250 центрів зі збирання відходів споживання.
Наступним кроком із впровадження Стратегії має стати розробка національного та регіональних планів щодо іі практичної реалізації.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/426054.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua