• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Львові молодь навчали основам фінансової обізнаності

    Опубликовано: 2017-11-09 09:07:46

    76 заходів, 48 екскурсій, майже дві тисячі відвідувачів, як з України, так і з а кордону,  десятки цікавих зустрічей, майстер-класів та воркшопів – такі результати Днів фінансової обізнаності, що пройшли у Львові впродовж 1-3 листопада.

    Львів став другим містом після Одеси, де реалізується спільний проект з підвищення фінансової грамотності  Національного банку України, компанії Visa, USAID, Університету банківської справи, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

    Школярі зі Львова та області, студенти та дорослі львів`яни взяли участь у тренінгах з фінансової грамотності викладачів Університету банківської справи, а також інтерактивних заняттях, лекціях, змагались у бізнес грі Cash Flow та побачили історичну експозицію «Шляхами історії української гривні» та унікальну колекцію пам’ятних монет від Національного банку України. Відвідувачі також змогли переглянути ролики кампанії «Гривня – наш символ» та сучасні інтерактивні технології на спеціальному тематичному мобільному додатку, що демонструє елементи захисту оновленої серії банкнот Національного банку України.

    «Нам дуже приємно, що з кожним роком все більше українців цікавляться фінансовою грамотністю, бажають навчати своїх дітей розумно витрачати та заощаджувати власні кошти, грамотно інвестувати та вести сімейний бюджет», – каже ректор Університету банківської справи Тамара Смовженко.

    За словами Тамари Смовженко, навчання школярів основам фінансової грамотності передбачено Національною стратегією розвитку освіти в Україні до 2021 року. Фахівцями Університету банківської справи вже розроблено підручники та методичні посібники для вчителів та навчання дітей основам фінансових знань у складі програм різних предметів.

    Як повідомив керівник проекту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Трансформація фінансового сектору» Роберт Бонд, у 2010 році було проведено перше дослідження фінансової грамотності українців, яке показало її низький рівень порівняно з іншими країнами. Була розроблена стратегія навчання населення, зокрема впроваджені освітні програми з фінансової обізнаності у школах. Варто зазначити, що першими почали навчатися фінансовій грамотності учні у Львівській області. Нині ж ці освітні проекти впроваджені у понад тисячі шкіл України та у них беруть участь 27 тисяч дітей.

    Організатори Днів фінансової обізнаності сподіваються, що наступного року проект стане ще масштабнішим та охопить вже десятки українських міст.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.