• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Повернення Криму: українські юристи поступово «придушують» РФ

    Опубликовано: 2017-11-08 08:58:29

    Я слідкую за різними так званими «експертами», і мене бентежать  їх спроби висвітлити поточну ситуацію в Криму як повну поразку України. Їх головні аргументи: відсутність впливу на Росію, систематичне порушення прав людини, відсутність «дієвих кроків» для відновлення влади на території півострову.

    Коли ми слухаємо популістські заклики, то забуваємо про порушені норми права та шляхи їх відновлення. Міжнародна спільнота вже отримала важкий «український прецедент». Ворог намагається висвітлити зовнішню агресію як внутрішній конфлікт. Тим не менш, українські юристи-міжнародники вже нівелювали такі спроби та довели факти порушення норм міжнародного права Російською Федерацією. До того ж, вони провели низку правових дій, які зміцнили позиції України.

    Так як спроба Росії замаскувати гібридну агресію під внутрішній збройний конфлікт провалилась, зараз Україна та її представники успішно діють з позиції сили, керуючись принципами міжнародного права. Ми можемо та будемо ініціювати справи в Міжнародному кримінальному суді, Постійному арбітражному/третейському суді в Гаазі, Міжнародному трибуналі з морського права та Європейському суді з прав людини. Проте для цього потрібен час, збір необхідних фактів та клопітка підготовка необхідних документів. Ми ж не хочемо, щоб росіяни наймали висококласних юристів і виходили із зали суду без звинувачень?! Це праця, яку ніхто не бачить, але плоди якої виростають найкращі.

    Відкинувши всі заклики, які націлені на виборців, представники України продовжують використовувати всі важелі впливу на агресора, правові механізми, санкції. Керуючись міжнародним досвідом, українські юристи-міжнародники поступово «придушують» РФ та готують низку документів для отримання репарацій.

    Це також форма війни, але війна на правовому полі. Росії необов’язково поважати міжнародне право, щоб воно було ефективним. Поки за межами Росії знаходяться її активи: валютні рахунки, приміщення різноманітних культурних центрів тощо, ми маємо правові важелі впливу.

    Я – ветеран-атовець. Я – український чиновник. Я продовжую свою війну. Разом з іншими ветеранами ми об’єднались в Клуб «За ветеранів до влади» та далі воюємо за свою країну. Тепер вже у кабінетах.
     
    Владислав Рагімов
    головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.