• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Активна співпраця ділових кіл Литви та України сприяла росту товарообігу на 30%

    Опубликовано: 2017-10-27 15:22:06

    Діяльність двосторонніх ділових рад, спільні проекти, щорічні економічні форуми  за участі президентів обох країн сприяли зростанню товарообігу між Україною та Литвою, який, за прогнозами на кінець 2017р., має збільшитися   майже на 30% і добігти  1 млрд. доларів. При чому, це далеко не ліміт можливостей економічного співробітництва. Вже у грудні у Вільнюсі говоритимуть про подальше розширення співпраці, в тому числі – із залученням і інших партерів з ЄС.
    Про це йшлося на зустрічі президента УСПП Анатолія Кінаха із міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічюсом.
    Сторони обговорили збільшення потоку литовських інвестицій у вітчизняну економіку, зростання товарообігу, державно-приватне партнерство в економічній сфері через об’єднання зусиль урядових і бізнес-кіл.
    Багато уваги було приділено підготовці ІІІ Литовсько-українського економічного форуму у Вільнюсі в рамках візиту Президента України Петра Порошенка у грудні. Тоді ж відбудеться і засідання двосторонніх ділових рад.
    Як зазначив Л. Лінкявічюс, економічне співробітництво між державами стає все динамічнішим, і показники товарообігу зросли на 30%. Чимала роль в цьому, на його думку, саме в активних комунікаціях, підтримці та спільних проектах бізнесу Литви та України.
    Окремим пунктом розмови було питання вдосконалення законодавства, вирішення економічних перепон в контексті адаптації до законодавства ЄС. Нагадаємо, Литва вже давно пройшла цей шлях і докладає чимало зусиль для промоції України на загальноєвропейському рівні, а також передачі досвіду. Так, представники Литви входять до Національного форуму «Трансформація України» в якості міжнародних експертів. Останній наразі займається розробкою стратегії розвитку України на основі адаптованих успішних рецептів Польщі та країн Балтії. 
    Президент УСПП подякував литовському урядовцеві за підтримку ділових та громадських ініціатив з українського боку та зазначив, що двосторонні відносини між державами є взірцем взаєморозуміння та довіри.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.