• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бізнес відкрито провів закупівлі на 2 млрд гривень

    Опубликовано: 2017-09-28 13:44:08

    Система комерційних закупівель RIALTO, створена на принципах відкритості ProZorro, довела свою ефективність. У ній вже працюють понад 200 компаній-лідерів ринку. Про це повідомила Оксана Ферчук під час П'ятого всеукраїнського Forum Zakupki, який відбувся у Дніпрі 27 вересня. А вже протягом найближчих півтора місяця збере учасників у Харкові, Одесі та Львові.

    За 10 місяців роботи в RIALTO було оголошено торгів на понад 2 млрд грн. Для порівняння: у  ProZorro за такий же період у пілотному проекті аналогічний показник становив 2,8 млрд грн. Через RIALTO проводять закупівлі "Нова Пошта", "Воля-Кабель", "Брокард-Україна", "ДЦ Україна" (Watsons), "Золоте століття", "Фармак".

    "Комерційні компанії працюють в RIALTO, щоб забезпечити відкритість і публічність проведення своїх закупівель. Крім цього, вони розуміють, що перехід на електронні торги гарантує їм зручність і простоту закупівельного процесу. Уже сьогодні відділи закупівель підтверджують, що економлять гроші й оптимізують багато процесів", – розповідає керівник торгового майданчика Zakupki.Prom.ua і онлайн-сервісу обміну документами "Вчасно" Оксана Ферчук.

    В середньому замовники економлять 10%, в окремих випадках – 15-20%. Крім цього, закупівлі в електронному вигляді дають змогу зменшити паперовий документообіг аж до 90%. А кількість учасників у торгах постачальників під час роботи в системі може
    зростати удвічі й більше.

    "Уже в перший тендер, який ми оголосили в системі RIALTO, прийшли 5 постачальників, хоч сума закупівлі і становила всього 15 тис. грн. У результаті ми отримали зниження вартості товару, який закуповували, майже на 20%. У наступних торгах ми також отримували або значну економію, або відтермінування платежів. Що цікаво, в RIALTO до нас приходять ті ж постачальники, з якими ми раніше вже працювали, але в електронних торгах ми отримуємо вигідніші умови співпраці з ними", – говорить Сергій Карпюк, менеджер із закупівель і забезпечення компанії "Рудомайн".

    Динаміка розвитку системи, зростання кількості торгів та обсягів закупівель демонструє, що участь у торгах комерційних компаній стає все вигіднішим каналом збуту. А потенціал у RIALTO величезний. Адже на майданчиках-учасниках системи працює понад 50 тис. постачальників.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.