• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 28 грудня Чернігівщину відвідав міністр освіти і науки України Станіслав Ніколаєнко

    Опубликовано: 2005-12-28 17:21:00
    Під час поїздки він провів зустрічі з педагогічними колективами регіону. Міністр побував у державному технологічному університеті, дошкільному навчальному закладі N74, спеціалізованій середній загальноосвітній школі фізико-математичного профілю N12, загальноосвітній спеціальній школі-інтернаті (для дітей зі зниженим зором). Також ознайомився з навчально-матеріальною базою одного з кращих професійно-технічних навчальних закладів області – Вищого професійного училища побутового обслуговування.
     
    У ході спілкування С.Ніколаєнко дав компетентні відповіді з наболілих освітянських проблем, пояснив механізм погашення боргів по ст. 57 Закону України „Про освіту”, наголосивши, що, всі заплановані виплати будуть здійснюватися у відповідності до Державного бюджету на наступний 2006 рік. Він також повідомив, що у бюджеті передбачені кошти і на продовження впровадження програми „Шкільний автобус”, комп’ютеризації.
     
    Під час зустрічі освітяни цікавилися тестуванням випускників шкіл, порушували проблему вступу абітурієнтів нашої області до вищих навчальних закладів. Станіслав Миколайович поінформував, що у зв’язку з впровадженням на Чернігівщині експерименту з тестування на паперових носіях, абітурієнти будуть вступати в усі вузи III-IV рівнів акредитації тільки за результатами, отриманими під час проходження атестації.
     
    Для міських і сільських шкіл найактуальнішою залишається проблема доступу до якісної освіти, що вимагає суттєвої переорієнтації навчально-виховного процесу на задоволення потреб учнів. Тому питання зміцнення навчально-матеріальної бази закладів, особливо сільської малокомплектної школи, належного фінансування чи не найчастіше звучали у виступах освітян. Зокрема, цікавилися забезпеченням учнів підручниками нового покоління, програмами для вчителів. Педагоги загальноосвітньої спеціальної школи-інтернату (для дітей зі зниженим зором) висловили занепокоєння забезпеченням спеціальним офтальмологічним обладнанням, на що С.Ніколаєнко відповів, що у 2006 році буде випрацюване нове Положення про спецшколу-інтернат і педагоги відчують зміни.
     
    У приміщенні обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка відбулася зустріч з активом освітян області, після якої Міністр освіти і науки дав прес-конференцію, записано інтерв’ю на телебаченні.
     
     Урядовий портал
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.