• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Динаміка працевлаштування внутрішньо переміщених осіб столичною службою зайнятості

    Опубликовано: 2017-08-11 15:32:13

    З початку конфлікту на Сході України суттєво збільшилась чисельність звернень вихідців з Донецької та Луганської областей до столичної служби зайнятості. Якщо станом на 1 січня 2014 року на обліку в Київському міському центрі зайнятості (КМЦЗ) перебувало лише 147 осіб з Донецької та Луганської областей, то вже на початку 2015 року цей показник збільшився до 1363.
    Всього на сьогоднішній день, з початку дії постанови Кабінету Міністрів України від 01.10.2017 №509 серед осіб, які отримали в м. Києві довідки про взяття на облік як особи, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО, зареєструвались в КМЦЗ майже 6,2 тис. осіб, з них 5,4 тис. отримали статус безробітного. Столична служба зайнятості сприяла працевлаштуванню понад 1,8 тис. осіб даної категорії.
    Протягом поточного року до столичної служби зайнятості звернулось майже 1,1 тис. громадян, які отримали в місті Києві довідки про взяття на облік як особи, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО.
    У січні-липні 2017 року забезпечено роботою 267 осіб, з них 9 осіб отримали одноразову допомогу. Шляхом компенсації роботодавцю витрат на оплату праці внутрішньо переміщених осіб укладено 48 договорів.
    Серед вимушених переселенців, що перебувають на обліку в КМЦЗ 65% жінки, майже 91% особи з вищою освітою, 89% особи, які займали посади службовців (за групами професій переважають особи, які займали керівні посади – понад 45%), 10% на останньому місці роботи займали робочі професії.
    Пошук роботи для тимчасово переміщених осіб ускладнений, оскільки існує дисбаланс між професіями, за якими шукають роботу, та пропозиції вакансій. Звичайно є і певні вимоги до заробітної плати. Кожна людина бажає, щоб її труд гідно оцінювався, до того ж коли потрібно ще й винаймати житло.
    На підтримку та працевлаштування переселенців затверджено План заходів з виконання Комплексної державної програми щодо підтримки, соціальної адаптації та реінтеграції громадян України, які переселилися з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції в інші регіони України, на період до 2017 року, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 року № 1094.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.