• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна розвиватиме вітчизняне літакобудування

    Опубликовано: 2017-08-11 08:55:30

    Ділова спільнота вітає довгоочікуване урядове рішення про підтримку вітчизняного літакобудування. Кабмін звільнив від сплати ввізного мита та податку на додану вартість товарів, які імпортують підприємства галузі. Рішення діятиме до 2025 року. Нагадаємо, промисловці, Антикризова рада громадських організацій вже давно напостоювали на прийнятті державних програм підтримки авіаційного комплексу, в тому числі, що стосується звільнення від мит імпорту необхідних комплектуючих.
    Так в УСПП та Антикризовій раді прокоментували зазначене рішення КМУ.
    «Це перший крок на шляху реалізації потенціалу літакобудування в Україні. За офіційними підрахунками, попит на світовому ринку в літаках АН становить близько 1 тис.одиниць, а ми можемо запропонувати якісну і конкурентоспроможну продукцію. За останні роки підписано багато угод із партнерами з Канади, Саудівської Аравії тощо. Водночас, впродовж другої половини 2015 р., всього 2016-го і частини 2017 р. замовникам не передано жодного літака. Тому полегшення умов діяльності підприємств галузі дозволить реалізувати контракти та налагодити роботу за ними», - сказав президент УСПП Анатолій Кінах.
    Наступним, вважає він, має бути більше реінвестування коштів від прибутків в модернізацію та розвиток виробництва. Це і податкові стимули, доступ до фінансових ресурсів та ін.
    «Дана галузь, як і ракето-, суднобудування тощо, - дуже перспективна: тисячі робочих місць, надходження в бюджет та імідж держави на міжнародній арені. Має бути стратегія розвитку літакобудування для максимального економічного ефекту», - підсумував лідер ділової спільноти.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.