• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські енергетики залучають досвід португальської сонячної генерації

    Опубликовано: 2017-08-01 15:47:08

    Представники ПрАТ «Укргідроенерго» здійснили робочий візит до компанії EDP (Energias de Portugal) у Португалії, де відвідали першу гібридну електростанцію, яка працює на воді та сонячній енергії.
    Energias de Portugal є найбільшою виробничою компанією в Португалії і третім за величиною виробником вітряної електроенергії у світі. Діяльність холдингу EDP широко представлена ​​в Іспанії, Франції, США, Бельгії, Польщі, Румунії та Бразилії.
    Під час візиту українські фахівці ознайомилися з інноваційною моделлю енергетики. Суть роботи гібридної електростанції полягає у тому, що  вдень електроенергію виробляють плавучі фотоелементи, а вночі і в години пік підключаються гідротурбіни. Сонячні панелі вироблені із екологічно чистого матеріалу компанією Ciel&Terre International. Завдяки ним водойма захищена від випаровування вологи та розповсюдженню водоростей. Під час огляду станції українські енергетики ставили португальських фахівцям чимало питань, зокрема як станція працює при різних погодних умовах. Так  під час шторму вона здатна витримати хвилю до 1,5 метрів та швидкість вітру до 10 км/год. Ще однією особливістю станції є те, що її обслуговування потребує мінімум людських ресурсів. Вартість станції на 260 кВт складає 450 тис. доларів, а термін служби 20 років.
    Для підтвердження ефективності сонячної електричної станції на воді компанія проводить порівняльне випробування зі станцією, змонтованою на даху будівлі, котра належить компанії. На даний час за результатами експерименту  доведено, що сонячна станція на воді має більший ККД на 4%.
    За підсумками візиту фахівці ПрАТ «Укргідроенерго» відзначили, що поїздка допомогла ознайомитися українцям із реаліями португальської інноваційної енергетики та перейняти досвід колег задля впровадження систем в українському виробництві. Відтак українські енергетики розглядають можливість впровадження сонячної генерації на філіях ПрАТ «Укргідроенерго».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.