• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄБРР збільшив розмір грантів на утеплення житла за програмою IQ energy до 35%

    Опубликовано: 2017-07-12 08:33:01

    Європейський банк реконструкції і розвитку більш ніж у два рази збільшив розмір компенсації за програмою IQ energy, яка спрямована на модернізацію і утеплення житла. При цьому максимальна сума гранту, яка є доступною одній фізособі, залишилася незмінною і становить 3000 євро.

    Дана новина стала приводом для проведення прес-конференції «Програма фінансування енергоефективності житла від ЄБРР IQ energy: нові переваги для бізнесу та населення», що відбулася сьогодні, 11 липня 2017 року, в інформагенції УНІАН.

    У прес-конференції взяли участь засновники і партнери програми: пан Шевкі Аджунер, директор ЄБРР в Україні, Сергій Масліченко, керівник департаменту енергоефективності та кліматичних змін ЄБРР в регіоні України, Польщі та Кавказу, Оксана Булгакова, керівник програми IQ energy, Володимир Мудрий, член правління ОТП Банку, який очолює роздрібний бізнес, Володимир Лавренчук, голова правління Райффайзен Банку Аваль, Володимир Радін, заступник голови правління УкрСиббанку.

    Під час прес-конференції пан Шевкі Аджунер, директор ЄБРР в Україні, нагадав про цілі програми IQ energy: «Своїм рішенням – збільшити розмір гранту до 35% від загальної суми кредиту – ми прагнемо не лише допомогти мешканцям України утеплити і модернізувати своє житло, але і, що набагато важливіше в довгостроковій перспективі, свідомо переходити до раціонального споживання енергоресурсів через використання сучасних енергоефективних технологій».

    Компенсація буде виплачуватися протягом 3-5 тижнів після підтвердження електронної заявки. Її можна буде отримати не лише на основне обладнання, але і на супутні товари, а також вартість монтажних робіт, якщо вони були придбані в кредит від банків-партнерів програми, разом з основним обладнанням. Договори про співпрацю за програмою IQ energy підписані з Райффайзен Банком Аваль, УкрСиббанком і ОТП Банком.

    Керівник програми IQ energy Оксана Булгакова презентувала нову категорію, на яку можна буде отримати компенсацію при модернізації житла, – рекуператори: «Ми очікуємо, що нові умови і розширення каталогу технологій дозволять українцям модернізувати свої будинки якісними матеріалами, які відповідають європейським стандартам, і сприятимуть мінімізації втрат тепла в житловому секторі та підвищенню рівня комфорту».

    Говорячи про участь у програмі IQ energy, Володимир Мудрий, член правління ОТП Банку, зазначив: «Рішення ЄБРР збільшити розмір гранту є наслідком, в тому числі, ефективної і прозорої роботи банків-учасників і всіх партнерів програми в Україні. Воно служить наочною демонстрацією того, що довіра західних партнерів, обсяг інвестицій у країну безпосередньо залежать від поведінки і діяльності представників українського бізнесу і суспільства в цілому. З боку ОТП Банку, ми раді тому, що наші зусилля з надання широкого переліку кредитних продуктів і доступного фінансування приводять у результаті до розширення можливостей українських споживачів, активізації продажів товарів і послуг, і як наслідок – підвищення добробуту всієї нації».

    Нагадаємо, в рамках програми IQ energy ОТП Банк пропонує найширший перелік кредитних опцій, зокрема: кредити в точках продажу, кредити готівкою, кредитні картки (з безвідсотковим пільговим періодом до 55 днів), кредит під заставу депозиту, заявки на кредити в Інтернет-магазинах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.