• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На наступному засіданні інвестради при ДФС обговорять позиції проекту держбюджету-2018

    Опубликовано: 2017-06-22 15:11:22

    Представники бізнес-спільноти запропонували врахувати в роботі ради з питань стимулювання інвестицій при ДФС України питання вчасної підготовки проекту бюджету на наступний рік. Цього разу підприємництво хоче домогтися включення своїх пропозицій на етапі  формування бюджету, а не аналізувати документ пост-фактум, прийнятий чиновниками поспіхом «під ялинку». Вони нагадують, що минулоріч така сумнозвісна практика із бюджетом та податковими новаціями наприкінці грудня призвела до закриття сотень тисяч ФОПів, збільшення фіскального навантаження із підвищенням мінімальної зарплати  без прогнозних наслідків та обговорення, ріст тарифів і штрафів. Вже на наступній зустрічі фіскальні служби,  бізнес та громадські експерти більш детально обговорять це питання, підкреслили учасники ради.
    «Як відомо, законодавчо визначено, що проект бюджету має бути підготовлений до 15 вересня. Останні роки склалася  негативна тенденція зволікання протягом осені, а потім поспішного ухвалення  разом із «податковими змінами» замість реформи напередодні нового року. Підприємці та інвестори не можуть вести свою діяльність в непрогнозованих умовах. Потрібне узгодження позицій в рамках державно-приватного партнерства, соціального діалогу.  Адже минулоріч такі зміни «під ялинку» призвели до закриття більше 300 тис. ФОПів, ведення непомірно високих штрафів – до 320 тис. грн. – за порушення трудового законодавства, проти чого боролась ділова спільнота. Адже що таке «драконівський» штраф  для малого чи середнього підприємця? Банкрутство», – наголосив президент УСПП Анатолій Кінах.
    Не згодна бізнес-громада і з принципом оподаткування фізичних осіб-підприємців навіть в разі неотримання ними прибутку. Нагадаємо, саме через це закрилась рекордна кількість ФОПів. На їх погляд, це аж ніяк не стимулює таку потрібну самозайнятість, малий та середній бізнес в країні. 
    Учасники ради з питань стимулювання інвестицій та підприємницької діяльності домовились винести це питання на обговорення вже на наступному засіданні органу. Окрім пропозицій до проекту бюджету, йтиметься і про потребу комплексної податкової реформи. Ділові асоціації виступають за ліберальний її варіант та мають напрацьовані варіанти, погоджені із підприємництвом, в тому числі – і в регіонах. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.