• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Перевезення військовослужбовців залізничним транспортом та обладнання відповідного рухомого складу повинно бути чітко унормовано

    Опубликовано: 2017-06-12 20:52:56

    У Міністерстві інфраструктури України під головуванням заступника міністра Юрія Лавренюка відбулась чергова нарада з питань забезпечення належних умов розміщення військовослужбовців зі складу варти, які супроводжують під час перевезення залізничним транспортом озброєння та військову техніку.
    Представник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини зазначив, що на нараді предметного обговорення стану опрацювання порушеного питання, на жаль, не відбулося у зв’язку з неявкою на нараду представників ПАТ «Укрзалізниця».
    Заступник керівника Мінінфраструктури  наголосив, що комплексне вирішення питання залишається в незадовільному стані.
    Водночас, представник Міноборони поінформував, що військове відомство, зважаючи на рішення Президента України про неприпустимість перевезення військовослужбовців у так званих «вагонах-теплушках», зверталося до відповідних органів про виділення для військової варти пасажирських вагонів. Натомість від ПАТ «Укрзалізниця» було  отримано відповідь про те, що виділення залізничного пасажирського рухомого складу буде здійснюватися за умови самостійного, силами Міноборони екіпірування та забезпечення вагонів водою, паливом тощо.
    Представники Мінінфраструктури, Міноборони та ПАТ «Укрзалізниця» мали змогу обговорити проблемні питання та узгодити позиції тільки під час виїзної зустрічі на одному з вагоноремонтних підприємств м. Києва, де наразі перебувають на ремонті ті самі «вагони-теплушки» для військової варти.
    Варто відзначити, що під час відвертої та гострої дискусії посадовці дійшли певної згоди у питанні необхідності виділення для потреб військового відомства пасажирських вагонів.
    «Ситуація залишається непевною та напруженою і потребує подальшого контролю. У складних умовах ведення бойових дій потреби Збройних Сил України повинні бути максимально забезпечені. Неприпустимим є перебування військового відомства у «заручниках» через неузгодженості між державними органами та підприємствами», – зазначив за результатами заходу представник Секретаріату Уповноваженого.
    Також він наголосив на тому, що питання перевезення військовослужбовців залізничним транспортом та обладнання відповідного рухомого складу повинно бути чітко унормовано з урахуванням сучасних реалій та потреб війська.
    Нагадаємо, що наприкінці 2016 року в мережі Інтернет була поширена інформація щодо неналежних умов розміщення військовослужбовців однієї з бригад Збройних Сил України зі складу залізничної варти. Також на сайті Радіо Свобода була розміщена публікація за матеріалами журналістського розслідування з цього питання.
    Довідково. Нині всі перевезення спеціальних вантажів у критих вагонах та питання проїзду особового складу варти здійснюються залізницями відповідно до «Инструкции по изготовлению, эксплуатации, хранению и учету съемного воинского оборудования на железных дорогах СССР», затвердженої наказом Міністерства шляхів сполучення СРСР від 26.02.1985 р. № ЦДВ-4285.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.