• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • За безвізового режиму зростання співпраці з ЄС стане відчутним

    Опубликовано: 2017-06-12 14:10:08

    Безвізовий режим значно активізує контакти вітчизняного підприємництва – особливо малого і середнього – з європейськими партнерами та інвесторами. За розрахунками ділової громади, відчутні результати з’являться вже за кілька місяців, це відіб’ється на розвитку інфраструктури, виставковій діяльності, туризмі тощо.  На цьому наголосили в УСПП.
    В діловому союзі зазначили, що надання безвізового режиму  українцям на більш глобальному рівні стимулюватиме подальші економічні зміни в країні.  Для багатьох підприємців це буде можливість розпочати зовнішню торгівлю, краще ознайомитись із правилами ведення бізнесу за кордоном, наживо представити свої конкурентні переваги тощо.
    «Відтак сподіваємось на нарощення експорту в ЄС технологічної продукції, інноваційної кооперації з партнерами. Переговори, бізнес-форуми, виставки – без цього неможливо працювати із закордонними партнерами. Активізація  контактів дозволить наростити експорт та більш повноцінно використовувати можливості ЗВТ із країнами ЄС, адже нам справді є що запропонувати», – підкреслив президент УСПП Анатолій Кінах. 
    Поза тим, лідер ділової спільноти погодився і з тим, що факт безвізового режиму  несе і певні виклики для української економіки.
    «Спрощення пересування підприємців може вплинути на зростання  нашої конкурентоспроможності,  але не вирішить цю проблему. Нам належить виконати «домашнє завдання», куди увійдуть створення сприятливого ділового, інвестиційного клімату, наявність ефективної економічної політики, нові можливості для малого бізнесу та самозайнятості,  подолання корупції. Займатися переможними реляціями, не звертаючи уваги на  глибину внутрішніх завдань,  я би не радив», – наголосив він.
    На думку А.Кінаха, в нових умовах дуже ефективною має бути  міграційна політика, оскільки обсяги трудової міграції безпрецедентно зросли, в Європі знаходяться декілька мільйонів трудових мігрантів з України.
    Загалом бізнес очікує на збільшення товарообігу з ЄС та знаходження потенційних інвесторів для модернізації і розвитку виробництв. Факт безвізового режиму,  переконані в УСПП, додасть позитивного іміджу та симпатій  з боку європейців.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.