• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Підсумки загальноукраїнського інформаційно-просвітницького заходу "День зайнятості" у Житомирській області

    Опубликовано: 2005-12-22 10:56:00
    У Житомирському міському центрі зайнятості відбувся ярмарок вакансій, безробітні зустрілися з роботодавцями та отримали роботу за професіями: продавця, токаря, швачки, електромонтера, слюсаря-ремонтника. Всього взяли участь у заході 200 громадян.
     
    Засідання Клубу спільних інтересів організував Бердичівський міський центр зайнятості. У заході взяли участь представники міськвиконкому, асоціації приватних підприємців, члени координаційного штабу з організації створення нових робочих місць.
     
    Громадські слухання “Роль служби зайнятості в житті новоград–волинців“ організував спільно з Новоград-Волинським міськвиконкомом міський центр зайнятості. Міський голова, соціальні партнери, роботодавці, представники політичних партій, депутати міської ради, безробітні (всього понад 100 осіб) обговорили інформацію директора центру зайнятості про історію і роль служби зайнятості, досягнення та проблеми у забезпеченні зайнятості населення.
     
    Ярмарок вакансій відбувся і в Малинському центрі зайнятості.
     
    Організовані зустрічі з роботодавцями допомогли безробітним зробити вибір роботи за професіями, які користуються попитом на ринку праці: електромонтера, верстатника деревообробних верстатів, токаря, машиніста бульдозера тощо.                                            
     
    Відбулася зустріч роботодавців з випускниками ПТУ-36 за професіями, які потребуються на ринку праці: швачка, електромонтер Роботодавці мали можливість придивитися до молодих кадрів, а випускники - визначитися з місцем роботи.
     
    Тематична зустріч „Внесок служби зайнятості в розвиток підприємництва в районі” організована Андрушівським центром зайнятості. Ознайомлення безробітних, які бажають відкрити власну справу, з перспективами розвитку підприємницької діяльності в районі, зокрема, вдосконалення сфери послуг в сільській місцевості було основною метою заходу. У ньому взяли участь представники райдержадміністрації, районної ради, досвідчені підприємці і підприємці-початківці, безробітні
     
    Круглий стіл „Вдосконалення партнерських стосунків між центром зайнятості та роботодавцями” у Баранівському центрі зайнятості за участю представників райдержадміністрації та районної ради дозволив обговорити проблеми взаємодії та переваг влаштування безробітних на дотаційні робочі місця, визначитися з перспективними напрямками забезпечення виробництва кадрами.        
     
    Був корисним для учнів 11-х класів та вчителів Брусилівської середньої школи День відкритих дверей. Інформація про реальний стан на ринку праці, про вакантні робочі місця, про те, які професії користуються найбільшим попитом, про перспективи роботи у районі допомогла молоді зорієнтуватися у нелегких умовах пошуку шляхів прикладання праці.
     
    Володарсько-Волинський центр зайнятості провів зустріч з роботодавцями: “Створення нових робочих місць – забезпечення зайнятості населення”, де обмінювалися досвідом роботи, обговорювали шляхи співпраці зі службою зайнятості, визначалися конкретні напрями взаємодії з представникам райдержадміністрації, районної ради та роботодавцям та пріоритети у забезпеченні зайнятості населення та кадрами виробництва.
     
    На засіданні круглого столу “15 років на ринку соціальних послуг: пріоритети, проблеми, перспективи” в Лугинському районному центрі зайнятості теж обговорювалися нові шляхи поглиблення взаємодії зі службою зайнятості. Представники райдержадміністрації, районної та селищної рад, управління економіки, агропромислового розвитку, відділу освіти та роботодавці мали можливість висловити своє бачення вирішення проблеми.
     
    На організованому Любарським центром зайнятості круглому столі за участю керівників шкіл району розглядалася тема „Професійна орієнтація учнів: особливості в умовах сучасного ринку праці”. Під час заходу ознайомилися з районною Концепцією професійної орієнтації на 2005-2010 роки, обговорили перспективи взаємодії, визначили пріоритетні напрями роботи з молоддю, що сприятимуть покращенню формування в учнів мотивації до праці та більш якісного визначення ними професійного шляху.
     
    Круглі столи „Зайнятість: спільні пошуки” та „15 років разом: досягнення і перспективи” відбулися в Овруцькому та Олевському центрах зайнятості.
     
    Попільнянський центр зайнятості провів „День центру зайнятості” у селі Макарівка. Під час зустрічі з активом сільської ради та безробітними, спеціалісти центру презентували свої послуги, а також провели професіографічну зустріч з випускниками школи.   
     
    „День сільського голови” для активу Верлоцької, Борщівської, Чайківської, Пилиповицької сільських рад допоміг визначитися зі шляхами подолання проблем безробіття серед сільського населення. Подібний захід відбувся і в Чуднівському центрі зайнятості.
     
    Романівський центр зайнятості провів День відкритих дверей для незайнятого населення під гаслом „Разом знайдемо роботу”, де надав послуги населенню разом з представниками влади, роботодавцями, які потребують робочої сили.
     
    Виступи та пропозиції під час проведення круглого столу „Служба зайнятості: партнерські стосунки у соціальній сфері” у Черняхівському центрі зайнятості підтвердили ефективність тісної співпраці служби зайнятості, владних структур та роботодавців.
     
    Кращі роботодавці отримали подяки обласного та місцевих центрів зайнятості за плідну співпрацю та активну участь у вирішенні проблем зайнятості населення.
     
    Круглий стіл з головами сільських рад Житомирського району “Шляхи вдосконалення співпраці з проблем сільського безробіття” організував Житомирським МЦЗ. Під час заходу обговорювалися результати взаємодії служби зайнятості і активу сільських рад, визначалися перспективи співпраці райдержадміністрації, її управлінь та голів сільських рад з метою забезпечення зайнятості сільського населення.
     
    День відкритих дверей „Служба зайнятості: орієнтуємо на правильний вибір професії” відбувся в Коростенському міському центрі зайнятості. Під час заходу присутнім надавалися інформаційні роз’яснення спеціалістів центру зайнятості та представника відділу освіти про реальний стан на ринку праці, про вакантні робочі місця, про те, які професії користуються найбільшим попитом, виступи директорів навчальних закладів про професії, якими випускники можуть оволодіти, анкетування молоді щодо вибору професії, профдіагностичне обстеження та перегляд відеофільмів допоможуть учням шкіл м. Коростеня знайти правильний професійний шлях.
     
    Профорієнтаційна зустріч з випускниками шкіл міста організовані Новоград-Волинським міським центром зайнятості, а „Для тих, хто працює” - інформаційно-роз’яснювальний семінар з метою ознайомлення його учасників з технологією надання соціальних послуг, їм надані практичні консультації та поради психологів щодо перенавчання чи зміни місця роботи. Для визначення інтересів зайнятого населення проведене тестування.
     
    День відкритих дверей для випускників Ємільчинської школи №1 „Допомагаємо обрати професію” провів Ємільчинський центр зайнятості.
     
    Коростишівський районний центр зайнятості організував День відкритих дверей для студентів педагогічного коледжу, аграрного ліцею, які ознайомились з послугами центру зайнятості та дізнались про особливості процесів на ринку праці. У зустрічі взяли участь представники райдержадміністрації, органів освіти, соціальні партнери.
     
    Тих, хто потребує захисту (День професійної орієнтації в Радомишльській школі-інтернаті) спеціалісти центру зайнятості орієнтували на професії, що користуються попитом на ринку праці, надавали практичну допомогу у виборі професії згідно з особистісними особливостями, консультували щодо вибору навчального закладу.
     
    На зустрічі „Зміцнення партнерських відносин на селі” в Ружинській райдержадміністрації обговорювалися практичні питання взаємодії владних структур, органів самоврядування, роботодавців, служби зайнятості, соціальних партнерів.       
     
    День професійної орієнтації „Яку професію обрати” відбувся у Червоноармійському центрі зайнятості, а семінар „Партнерські стосунки: підсумки і перспективи” в Чуднівському. Учасники семінару ознайомилися з підсумками взаємодії з роботодавцями, виконанням програми зайнятості в 2005 році, обговорили напрями співпраці у 2006 році.
     
    Загалом за підсумками роботи центрів зайнятості 20 грудня 264 відвідувачі отримали направлення на роботу, 961 - профорієнтаційні послуги, 89 дали згоду на професійне навчання чи підвищення кваліфікації, а 49 вирішили зайнятись власним бізнесом.
     
    Державна служба зайнятості
     
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.